Νέα καταγγελία της αντιπολίτευσης για τον δήμο Χάλκης

Νέα καταγγελία της αντιπολίτευσης για τον δήμο Χάλκης

Νέα καταγγελία της αντιπολίτευσης για τον δήμο Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε χθες η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου της Χάλκης, διατυπώνοντας καταγγελίες σε βάρος του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Πριν τρεις ημέρες, ο δήμαρχος Χάλκης, ανακοίνωσε στο διαδίκτυο περιχαρής, ότι πραγματοποιήθηκε πρόσληψη έξι εποχιακών υπαλλήλων οκτάμηνης θητείας, για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χάλκης, «από τις 04/08/22 μέχρι τις 03/04/23».

Συγχρόνως γεμάτος υπερηφάνεια, μας ενημέρωσε ότι ο δήμος «με νομιμότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα προσπαθεί να διατηρήσει την αίγλη του νησιού και να ανοίγει θέσεις εργασίας».

Είναι να απορεί κανείς, σε ποιο βαθμό ανοργανωσιάς, ανικανότητας αλλά και κοροϊδίας των δημοτών, μπορεί να φτάσει αυτή η δημοτική αρχή της Χάλκης, όταν προσλαμβάνει έξι εποχιακούς υπαλλήλους οκτάμηνης θητείας για την υπηρεσία καθαριότητας, στις 4 Αυγούστου, δηλαδή αφού έχει παρέλθει το μισό και πλέον καλοκαίρι, δεδομένου ότι ο λόγος που προσλαμβάνονται αυτοί οι έκτακτοι υπάλληλοι καθαριότητας, είναι για να αντιμετωπίσουν τον επιπλέον φόρτο δουλειάς που υπάρχει στην υπηρεσία καθαριότητας του νησιού, από την περίοδο του Πάσχα μέχρι τον Νοέμβριο, όπως και σε κάθε άλλο τουριστικό νησί της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι ανάλογες προσλήψεις εκτάκτων υπαλλήλων καθαριότητας, που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, από τον Απρίλιο και μέχρι τον Νοέμβριο κάθε έτους.

Από τη μια η καθυστερημένη πρόσληψη υπαλλήλων, από την άλλη η καθυστερημένη τοποθέτηση της πλωτής μαρίνας, επιπροσθέτως οι «Μπίλιες» που δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη, οι δημοτικές τουαλέτες που δεν έχουν ακόμη επισκευαστεί, τα βουνά των σκουπιδιών που μας έχουν συσσωρεύσει τα δυο τελευταία χρόνια και τα πολλά άλλα θέματα που έχουμε αναφέρει, δυστυχώς δείχνουν περίτρανα την προβληματική πραγματικότητα που βιώνει η Χάλκη, οι κάτοικοί της και οι επισκέπτες της, εκτεθειμένοι στην ανικανότητα και την σύγχυση μιας δημοτικής αρχής, ανήμπορης να φροντίσει εγκαίρως τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί σε σχέση με τη νομιμότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα που ανέφερε ο δήμαρχος, ότι είναι απάνθρωπη και αήθης η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, απέναντι σε έναν έκτακτο υπάλληλο του δήμου, που κατ’ επανάληψη έχει εργαστεί με οκτάμηνη θητεία, τον οποίο, μόλις πληροφορηθήκαμε με την ευκαιρία των προχθεσινών προσλήψεων του δήμου, χρησιμοποίησαν επί τρεις μήνες χωρίς αμοιβή και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, υποσχόμενοι ότι θα τον προσλάβουν στην επόμενη σειρά προσλήψεων, πράγμα το οποίο δεν έγινε.

Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, να καλύψουν τις αμοιβές των τριών μηνών του συγκεκριμένου υπαλλήλου από τους μισθούς τους, από τη στιγμή που εργάστηκε κατ’ εντολή τους για τον δήμο, καθώς και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος συμπατριώτης μας χρειάζεται οκτώ μήνες ακόμη, για να συμπληρώσει τα ένσημά του για τη συνταξιοδότησή του.
Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός πρέπει επιτέλους να αποζημιώνονται».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης