Στο 100% οι πληρότητες στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού

Στο 100% οι πληρότητες στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού

Στο 100% οι πληρότητες στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 510 ΦΟΡΕΣ

Το 100% αγγίζουν οι πληρότητες στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού μας, γεγονός που δείχνει σε πόσο υψηλά επίπεδα κινείται η τουριστική κίνηση, η οποία είναι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ο Ιούλιος «έκλεισε» με 542.000 τουρίστες, αριθμός πρωτοφανής για τα δεδομένα του νησιού, ενώ το ίδιο καλά εξελίσσεται και ο Αύγουστος, που θα καταγράψει επίσης υψηλά επίπεδα.

Τα νούμερα είναι πλέον τεράστια καθώς ο απολογισμός του επταμήνου δείχνει ότι διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου πάνω από 2,6 εκ. τουρίστες ενώ μαζί με εκείνους που διακινήθηκαν στις γραμμές εσωτερικού προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων που διακινήθηκαν ξεπερνά τα 3 εκ.

Μάλιστα, από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι τον Ιούλιο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ πάνω από 1 εκ. τουρίστες ενώ μαζί με τα άτομα που διακινήθηκαν στις γραμμές εσωτερικού προκύπτει ότι τον μήνα που πέρασε, συνολικά 1.444.000 άτομα διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας.
Την ίδια ώρα το φαινόμενο overbooking συνεχίζεται και τείνει να… παγιωθεί αν και παρατηρείται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό φέτος, μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια καθώς ένας από τους λόγους που το προκάλεσε σε τόσο έντονο βαθμό, είναι το ότι υπήρξαν, για παράδειγμα, ξενοδοχεία που δεν πρόλαβαν να ανοίξουν έγκαιρα.

Για τρεις ακόμα εβδομάδες θα είμαστε γεμάτοι!
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η σεζόν συνεχίζει να είναι καλή, με ορίζοντα τρεις εβδομάδες ακόμα καθώς μετά οι πληρότητες θα αρχίσουν να πέφτουν, ανάλογα και με τα ξενοδοχεία.
Και ο Σεπτέμβριος που θα ακολουθήσει θα είναι ένας πολύ καλός μήνας, αλλά μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί ποσοτικά.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη χρονιά είναι νωρίς ακόμα να πούμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι καλή. Το πόσο καλή, ακόμα δεν το ξέρουμε.
Βέβαια υπάρχει και ο προβληματισμός ως στοιχείο για την επόμενη χρονιά καθώς η επιθυμία του κόσμου να ταξιδέψει μετά από δύο χρόνια πανδημίας έχει εκφραστεί φέτος και ίσως το τουριστικό ρεύμα να μην είναι τόσο υψηλό σε σχέση με το 2022.

Ήδη η Ρόδος έπιασε απίστευτες επιδόσεις, και ακόμα και αν το 2023 σημειωθεί μείωση, και σε αυτή την περίπτωση η σεζόν θα είναι καλή καθώς τα νούμερα των τουριστών θα διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το γεγονός ότι φέτος η αύξηση σε σχέση με το 2019 κινείται γύρω στο 8% είναι σημαντικό, αλλά δεν θα πρέπει να μας απογοητεύσει το γεγονός ότι μπορεί του χρόνου να μην έχουμε καμία αύξηση, ή ακόμα να έχουμε και μείωση στην τουριστική κίνηση.

Η εκτίναξη του αριθμού των επισκεπτών μας και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε φέτος οδηγεί και στον προβληματισμό για τα ποιοτικά στοιχεία του τουριστικού μας προϊόντος. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Ποια είναι τελικά η ταυτότητα για το τουριστικό προϊόν;Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον τουρισμό. Πώς θα βελτιώσουμε τις υποδομές μας; Ποιος είναι ο βαθμός ικανοποίησης των επισκεπτών;

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου