Νέα καταγγελία της αντιπολίτευσης στη Χάλκη: «Ο δήμαρχος κάθεται στα λουστραρισμένα γραφεία του και οι υπάλληλοι στριμώχνονται απαράδεκτα»

Νέα καταγγελία της αντιπολίτευσης στη Χάλκη: «Ο δήμαρχος κάθεται στα λουστραρισμένα γραφεία του και οι υπάλληλοι στριμώχνονται απαράδεκτα»

Νέα καταγγελία της αντιπολίτευσης στη Χάλκη: «Ο δήμαρχος κάθεται στα λουστραρισμένα γραφεία του και οι υπάλληλοι στριμώχνονται απαράδεκτα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Νέα καταγγελία και επίθεση στον ίδιο τον δήμαρχο της Χάλκης κ. Ευάγγελο Φραγκάκη εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Χάλκης, κ. Μιχάλης Σταματιάδης. Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Από τις 25 Αυγούστου 2021, δηλαδή πριν από ένα χρόνο, ημερομηνία που είχε προξενηθεί πυρκαγιά, στην αίθουσα που στεγαζόταν η οικονομική υπηρεσία του δήμου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα μηχανήματα και να προκληθούν σημαντικές ζημιές στον χώρο, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, δεν θεώρησαν προτεραιότητά τους, να επισκευάσουν άμεσα τον συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα όλοι οι υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι σημειωτέον παράγουν όλη τη δουλειά του δήμου Χάλκης, να είναι στοιβαγμένοι σε ένα χώρο, με απαράδεκτες εργασιακές και υγειονομικές (ιδιαίτερα για την εποχή που ζούμε) συνθήκες, μέχρι και σήμερα.

Επιπροσθέτως, ο χώρος του δημοτικού ΚΕΠ, ο οποίος όποτε βρέξει μετατρέπεται σε εσωτερική λίμνη, παρά την απόφαση που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο, πριν ένα και πλέον χρόνο για να επισκευαστεί, παραμένει ακόμη με τρύπια στέγη και διαλυμένα πορτοπαράθυρα, καθιστώντας εντελώς απαράδεκτες και ανθυγιεινές τις συνθήκες εργασίας για τον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο.

Η συγκεκριμένη τεράστια χρονική καθυστέρηση και για τα δύο σοβαρότατα θέματα, δεν οφείλεται σε έλλειψη χρημάτων του δήμου, αλλά σε αδιαφορία, ανικανότητα προγραμματισμού και σύγχυση της δημοτικής αρχής, ως προς τις προτεραιότητες των εργασιών.

Στον αντίποδα αυτής της απαράδεκτης αδιαφορίας του δημάρχου και της δημοτικής του αρχής, για τις συνθήκες εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων, ο δήμαρχος σε ό,τι αφορά τον εαυτό του, δεν φείδεται χρημάτων.

Προνοεί και φροντίζει εγκαίρως, για τις εργασιακές του συνθήκες εντός του γραφείου του, όπως φαίνεται από τα μεγάλα ποσά, που αναγράφονται στα παραστατικά που δημοσιεύουμε συνημμένα, ήτοι:

— Συντήρηση και επισκευή επίπλων γραφείου δημάρχου, (ως συνημμένο τιμολόγιο) ήτοι λουστράρισμα τραπεζαρίας ροτόντα, λουστράρισμα καρεκλών, επισκευή καθίσματος, καρέκλας, λουστράρισμα σαλονιού (καναπές, πολυθρόνα, καρεκλοπολυθρόνα), επισκευή σαλονιού (καναπές, πολυθρόνα, καρεκλοπολυθρόνα) σύνολο 4.561,96€ (!)

— Προμήθεια υπολογιστών του δημάρχου, (ως συνημμένο τιμολόγιο), σύνολο 5.309,46€ (!).

— Προμήθεια κουρτινών γραφείου δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου (ως συνημμένο τιμολόγιο), σύνολο 1.723,60€ (!)

Ηθικό δίδαγμα: Όταν πρόκειται για τον εαυτό μας, αγοράζουμε γρήγορα, αγοράζουμε πανάκριβα και αγοράζουμε σπάταλα, (ούτως ή άλλως ο δήμος πληρώνει).

Όταν πρόκειται για τους υπαλλήλους, ξεχνάμε εντελώς τις υποχρεώσεις του δήμου απέναντί τους, τους αφήνουμε σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας και ας κόψουν τον λαιμό τους».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης