Αισθητική αναβάθμιση στους κάδους σκουπιδιών!

Αισθητική αναβάθμιση στους κάδους σκουπιδιών!

Αισθητική αναβάθμιση στους κάδους σκουπιδιών!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Μία πρωτότυπη για τη Ρόδο ιδέα θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, κ. Στέφανου Δράκου. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν ξύλινα κάλυπτρα στους κάδους, μικρούς και μεγάλους, τα οποία μάλιστα θα φέρουν και το σύμβολο των Ιπποτών της Μάλτας!
Πρόκειται για μία ιδιαίτερη δουλειά την οποία θα κάνουν τεχνίτες καθώς το καλούπι θα είναι χειροποίητο. Εκτιμάται ότι, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι έτοιμα πριν τα τέλη του χρόνου.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή που προτείνεται είναι ξύλινη, σκούρας απόχρωσης, με σκελετό από τέσσερις ξύλινους πασσάλους. Τα στοιχεία πλήρωσης αποτελούνται από ξύλινα φύλλα, με ανάγλυφη, φατνωματική διακόσμηση. Το κάλυπτρο δεν θα έχει καπάκι, θα είναι ελεύθερο από την πάνω πλευρά, ώστε να εξυπηρετείται η αμεσότερη και ευκολότερη τοποθέτηση των απορριμμάτων στους κάδους.

Στην μπροστινή όψη, προτείνονται δύο ανοιγόμενα φύλλα για την απομάκρυνση των κάδων από τους υπαλλήλους. Στις πλαϊνές πλευρές του καλύπτρου, σχεδιάζονται με τα ίδια υλικά και τρόπο κατασκευής δύο ορθογωνικές ζαρντινιέρες, στις οποίες θα φυτευτεί χαμηλή βλάστηση.

Τα κάλυπτρα των μεγάλων κάδων ακολουθούν την ίδια κατασκευαστική λογική, με τα ίδια υλικά και ταυτόχρονα προσαρμόζονται στις διαστάσεις και τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων κάδων.
Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch