Στον... προθάλαμο της εντατικής το νοσοκομείο μας – Λειτουργεί με -40% σε στελεχιακό δυναμικό

Στον... προθάλαμο της εντατικής το νοσοκομείο μας – Λειτουργεί με -40% σε στελεχιακό δυναμικό

Στον... προθάλαμο της εντατικής το νοσοκομείο μας – Λειτουργεί με -40% σε στελεχιακό δυναμικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2638 ΦΟΡΕΣ

«Παραίτησαν» τον διευθυντή κ. Νικήτα Μόσχο, αφήνοντας μόνο έναν επεμβατικό γιατρό στο αιμοδυναμικό τμήμα

«Τέτοια πολιτική υπουργείου, δεν έχω ξαναδεί». Με αυτή τη φράση, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ρόδου κ. Πολύμνια Γαλανού, σχολίασε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» για πράγματα και τα... θαύματα που διαδραματίζονται καθημερινά στο νοσοκομείο της Ρόδου, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας.
Αφορμή αυτή τη φορά για την πρόκληση νέων αντιδράσεων, ήταν η αιφνιδιαστική «παύση» από τα καθήκοντά του, του επί σειρά ετών διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής κου Νικήτα Μόσχου.

Μια απόφαση η οποία δημιουργεί μια σειρά από ερωτηματικά και για την οποία μάλιστα ο ίδιος ο κ. Μόσχος που επιβεβαίωσε χθες τις πληροφορίες μιλώντας στη «Ροδιακή» κάνει λόγο για επιλεκτική και περίεργη απόφαση, η οποία μάλιστα αναμένεται να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων αλλά και κινδύνων στην προβλεπόμενη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος του νοσοκομείου της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το υπουργείο με απόφασή του (σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό) ακύρωσε την παράταση που είχε δώσει στον κύριο Νικήτα Μόσχο, εξαιτίας ακριβώς της κρισιμότητας που είχε η θέση που υπηρετούσε.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ 1295 30/06/09 για την επιστημονικά ορθή λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος του νοσοκομείου της Ρόδου, προβλέπεται το ελάχιστο να υπηρετούν σε αυτό δύο επεμβατικοί εξειδικευμένοι καρδιολόγοι. Μετά την επιλεκτική, όπως χαρακτηρίζει, απομάκρυνση του κ. Μόσχου, αφενός ο κ. Γιακουμάκης απέμεινε μόνος του και αφετέρου μέχρι σήμερα η θέση του επεμβατικού καρδιολόγου δεν έχει αναπληρωθεί.

Οι δικαιολογίες δεν μας πείθουν
Χθες, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου κ. Πολύμνια Γαλανού, ζήτησε εξηγήσεις για την απομάκρυνση του κ. Μόσχου από τη θέση αυτή, από τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τσαντή, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ενημέρωσε ότι η απόφαση είχε ληφθεί από τον περασμένο Μάιο, αλλά ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει με ποια κριτήρια πάρθηκαν αυτές οι επιλεκτικές αποφάσεις, για ορισμένους από τους «παρατασιακούς συνταξιούχους» γιατρούς σε όλη τη χώρα. Ως γενικό πλαίσιο πάντως, το υπουργείο αναφέρει ότι τα κριτήρια ήταν καθαρά δημοσιονομικά για την εξοικονόμηση πόρων.

Ο κ. Νικήτας Μόσχος πάντως, κάνει λόγο για επιλεκτική δίωξη σε βάρος του και εκφράζει ανοιχτά την ανησυχία του για το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και όπως προβλέπεται το αιμοδυναμικό τμήμα του νοσοκομείου μας.

Για απειλή σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ίδιου τμήματος του νοσοκομείου μας κάνει λόγο επίσης και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών η κ. Πολύμνια Γαλανού, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του υπουργείου είναι έξω από κάθε λογική, αφού δεν περίμεναν πρώτα να τοποθετηθεί νέος επεμβατικός καρδιολόγος και στη συνέχεια να λύσουν τη παράταση με τον κύριο Μόσχο. Η ίδια ζητά επίσης να μάθει ποιος εισηγήθηκε την απόφαση που πάρθηκε και γιατί δεν ρωτήθηκαν τα αρμόδια όργανα των γιατρών.


«Τα... αόρατα χέρια που εισηγούνται τέτοιες αποφάσεις ας έχουν και τις ευθύνες»
«Αυτά τα αόρατα χέρια, που εισηγούνται και υπογράφουν τέτοιου είδους αποφάσεις, να ξέρουν ότι θα έχουν και τις όποιες ευθύνες δυσλειτουργίας και κινδύνων για τη δημόσια υγεία» – επισήμανε μιλώντας στη «Ροδιακή» η κ. Πολύμνια Γαλανού.

Η ίδια σημείωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των περιστατικών (ειδικά εκείνων που αφορούν, εγκεφαλικά, εμφράγματα κλπ.) θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο, δεδομένου ότι η εταιρεία παραγωγής θρομβολυτικών φαρμάκων θα διακόψει τη λειτουργία της και οι ασθενείς, ειδικά από τη νησιωτική χώρα όπου δεν θα έχουν άμεση υποστήριξη από τα αιμοδυναμικά εργασία, θα κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο.

Σημειώνεται ότι η κ. Γαλανού, είχε αποστείλει πριν από μερικές εβδομάδες, εξώδικο προς τον διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου, για την τραγική υποστελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος, Το εξώδικο κοινοποιήθηκε στη 2η ΥΠΕ, στον υπουργό Υγείας, στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στην Εισαγγελία της Ρόδου. Επισημαίνονταν ότι στο νοσοκομείο Ρόδου υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων.

Αποτέλεσμα, η μοναδική αναισθησιολόγος, η Πολύμνια Γαλανού, να πραγματοποιεί 21 εφημερίες κάθε μήνα αντί 5 ενεργών εφημεριών και δύο ετοιμότητας και να εξυπηρετεί δύο χειρουργικές αίθουσες στις οποίες κατά μέσο όρο μηνιαίως πραγματοποιούνται 280 χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη