Καταδικάστηκε Σύριος που χτύπησε την πρώην σύντροφό του στην Κω

Καταδικάστηκε Σύριος που χτύπησε την πρώην σύντροφό του στην Κω

Καταδικάστηκε Σύριος που χτύπησε την πρώην σύντροφό του στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 270 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε προχθές, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 37χρονος Σύριος ο οποίος χτύπησε την πρώην σύντροφό του, την έδεσε και αφού πήρε τα τρία ανήλικα παιδιά τους και τα διαβατήριά τους, επιχείρησε να ταξιδέψει από την Κω στον Πειραιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού και μετά τη σύλληψη του 37χρονου Σύριου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του ενώ μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.


Συνολικά τέσσερα αδικήματα βάραιναν τον αλλοδαπό κατηγορούμενο και συγκεκριμένα:
• Αρπαγή δια παράνομης κατακράτησης με σκοπό να εξαναγκασθεί η παθούσα σε ανοχή για την οποία δεν έχει υποχρέωση
• Αρπαγή ανηλίκων από ανιόντα
• Ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη
• Υπεξαγωγή εγγράφων

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο 37χρονος Σύριος ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή, αποδεχόμενος ουσιαστικά τις πράξεις του.


Έτσι, το δικαστήριο προχθές επικύρωσε το πρακτικό της ποινικής διαβούλευσης και επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών για κάθε μία από τις τρεις πρώτες πράξεις και ένα χρόνο φυλάκιση για την υπεξαγωγή εγγράφων, δηλαδή ο Σύριος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Οι διακοπές, η κακοποίηση και η αρπαγή
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 37χρονος Σύριος ήταν παντρεμένος με 31χρονη αλλοδαπή συμπατριώτισά του με την οποία διέμεναν στη Γερμανία και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, ένα αγόρι 17 μηνών, και δύο κορίτσια ηλικίας 7 και 4 ετών αντίστοιχα. Καθώς και στο παρελθόν ο 37χρονος έχει επιδείξει κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της 31χρονης, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η ίδια, δεν διαμένουν πλέον μαζί, εκείνη με τα παιδιά της διέμεναν σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στη Γερμανία και ο 37χρονος είχε καταδικαστεί από τις γερμανικές διωκτικές αρχές.
Ωστόσο, στις αρχές καλοκαιριού, ο 37χρονος φέρεται να απείλησε την 31χρονη ότι θα βάλει ανθρώπους να σκοτώσουν τους γονείς της στη Συρία αν δεν πάει μερικές ημέρες να μείνει μαζί του και με τα παιδιά τους στην Κω.


Η αλλοδαπή μητέρα πράγματι μετέβη στην Κω στις 2 Ιουλίου και διέμειναν σε ξενοδοχείο του νησιού. Στις 8 Ιουλίου 2022 και ενώ η 31χρονη βρισκόταν στο δωμάτιό της με τα παιδιά της, ο 37χρονος της είπε πως θέλει να φύγουν όλοι μαζί για την Τουρκία. Όταν η 31χρονη αρνήθηκε, ο πρώην σύντροφός της την χτύπησε στο πρόσωπο προκαλώντας της μώλωπες, εκδορές και πολύ πόνο, ενώ στη συνέχεια την έπιασε από το λαιμό και την έσφιξε με δύναμη.


Ο 37χρονος κατηγορείται επίσης ότι ακολούθως της έδεσε τα χέρια με μαντήλι και την απείλησε πως αν φωνάξει θα την πνίξει. Ο 37χρονος άφησε την αλλοδαπή γυναίκα δεμένη όλη τη νύκτα και στις 8.30 περίπου το πρωί της επόμενης ημέρας 9 Ιουλίου 2022, της έδεσε και τα πόδια και έφυγε για λίγο. Ο ίδιος επέστρεψε μετά από λίγο, της έλυσε τα πόδια, πήρε τα διαβατήρια των παιδιών και αυτό της 31χρονης, πήρε και τα τρία παιδιά και έφυγε από το δωμάτιο λέγοντας στην πρώην σύντροφό του ότι φεύγει για την Τουρκία μαζί με τα παιδιά του και πως αν πάει στην αστυνομία, τότε θα φύγει για τη Συρία.

Η 31χρονη όμως, πήγε στην αστυνομία και προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 37χρονου ο οποίος τελικά εντοπίστηκε από Λιμενικούς στον Πειραιά λίγο πριν την αποβίβασή του με τα τρία παιδιά. Ο Σύριος είχε πάρει το μεσημέρι στις 9 Ιουλίου το πλοίο από την Κω με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών