ΦΛΑΣ στο παρελθόν-1962: Απεβίωσεν αιφνιδίως εις Αθήνας ο δημοτ. σύμβουλος Σαβ. Παυλίδης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν-1962: Απεβίωσεν αιφνιδίως εις Αθήνας ο δημοτ. σύμβουλος Σαβ. Παυλίδης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν-1962: Απεβίωσεν αιφνιδίως εις Αθήνας ο δημοτ. σύμβουλος Σαβ. Παυλίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 162 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3434

ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΒ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΑΥΡΙΟΝ

Ηγγέλθη χθες εξ Αθηνών ο αδόκητος θάνατος του γνωστού εις όλους δημοτικού συμβούλου Ρόδου Σάββα Παυλίδη, επισυμβάς προχθές. Κατά τας πρώτας πληροφορίας, ο λίαν αγαπητός Σάββας Παυλίδης υπέκυψεν εις το μοιραίον τέσσαρας ημέρας μετά από εγχείρησιν σκωληκοειδίτιδος που υπέστη, εξ αγνώστου μέχρι στιγμής μετεγχειρητικής επιπλοκής.

Ο νεκρός του Σάββα Παυλίδη θα μεταφερθή αύριον εις Ρόδον, όπου θα γίνη η κηδεία του, με συμμετοχήν της Φιλαρμονικής του Δήμου, καθ’ όσον ήτο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος.

Ο Παυλίδης, αναπτύξας κοινωνικήν δράσιν επί σειράν ετών, είχεν εκλεγή δημοτικός σύμβουλος με υπερπεντακοσίους ψήφους, ήτοι πρώτος του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού.
Η είδησις του θανάτου του Σάββα Παυλίδη προεκάλεσε γενικήν θλίψιν. Μεταξύ άλλων εξέδοσε ψήφισμα και η Οργάνωσις της ΕΡΕ Δωδεκανήσου.

500 ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΡΡΕΥΣΑΝ ΘΕΡΟΣ
Ως ανεκοίνωσεν ο αφιχθείς εις Ρόδον Δήμαρχος Τήλου κ. Νικολής κατά την διάρκειαν του διαρρεύσαντος θέρους επεσκέφθησαν την νήσον Τήλον 500 πρόσωπα, παραθερισταί Τήλιοι και άλλοι εκ Παλαιάς Ελλάδος καθώς και αρκετοί ξένοι επιβαίνοντες θαλαμηγών.

Ο ίδιος υπεγράμμισεν ότι οι κάτοικοι της Τήλου καταβάλουν φιλοτίμους προσπαθείας δια να ανταποκριθούν εις τας υποχρεώσεις φιλοξενίας των επισκεπτών. Τέλος ετόνισεν ότι κατά το θέρος επεσκέφθησαν την Τήλον 60 θαλαμηγοί μεταξύ των οποίων και εκείνη του τέως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Βενσάν Ωριόλ.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ
Το προσεχές Σάββατον αναμένονται να καταπλεύσουν εις Ρόδον το αεροπλανοφόρον «Φραγκλίνος Ρούσβελτ», το καταδρομικόν «Μπόστον» και τρία αντιτορπιλλικά της δυνάμεως του Έκτου Αμερικανικού Στόλου. Τα εν λόγω πολεμικά θα παραμείνουν εις τα ροδιακά ύδατα μέχρι της πρωΐας της 2ας Οκτωβρίου.

Αρχίζει η επιδότησις των βαμβακοκαλλιεργητών
Ο υπουργός Γεωργίας κ. Αδαμόπουλος ανεκοίνωσεν ότι διατίθενται εις τα οικεία υποκαταστήματα της Αγροτικής Τραπέζης τα αναγκαιούντα ποσά δια την καταβολήν εις τους καλλιεργητάς της επιδοτήσεως βάμβακος τρέχοντος έτους ανερχομένης ως γνωστόν εις 80 δρχ. κατά στρέμμα δια την ποτιστικήν και 50 δια την ξηρικήν καλλιέργειαν. Επί τη ευκαιρία ο κ. υπουργός εδήλωσεν ότι θα τύχουν επιδοτήσεως και οι παραγωγοί οι οποίοι εν αγνοία των δεν εφοδιάσθησαν με σπόρον εκ των κρατικών σποροπαραγωγικών κέντρων.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΗΝ. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η ΡΟΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ

Υπό της Αμερικανικής εφημερίδος «Χέραλντ Τριμπιούν» της Νέας Υόρκης εκυκλοφόρησε καλαίσθητος τουριστικός και ταξειδιωτικός οδηγός εις τον οποίον η Ελλάς καταλαμβάνει 37 εκ των 270 σελίδων του. Εις τον εν λόγω οδηγόν εις τον οποίον η Ρόδος παρουσιάζεται κατά εξαίρετον τρόπον, περιέχονται λεπτομέρειαι αφορώσαι τας συγκοινωνίας τα ξενοδοχεία τα αξιοθέατα το νόμισμα τας τοπικάς συνηθείας τα καταστήματα και την αγοράν.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!