Αιφνιδιαστικός έλεγχος από το Εργατικό Κέντρο στο αεροδρόμιο Ρόδου

Αιφνιδιαστικός έλεγχος από το Εργατικό Κέντρο στο αεροδρόμιο Ρόδου

Αιφνιδιαστικός έλεγχος από το Εργατικό Κέντρο στο αεροδρόμιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1839 ΦΟΡΕΣ

Αιφνιδιαστικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, με την παρουσία συνδικαλιστικών στελεχών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ».

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σημειώνει ότι: «Η εργασιακή γαλέρα που είχαν καταγγείλει προ διμήνου με ανακοίνωσή μας, επιβεβαιώνεται. Ήδη σε πολλές εταιρείες στο αεροδρόμιο οι επιθεωρητές και τα στελέχη μας καταγράφουν παράνομη εργασία δεκάδων εργαζομένων.

Εξαντλητικά δωδεκάωρα χωρίς ρεπό, βάρδιες συνεχείς χωρίς 11ωρη διακοπή μεταξύ τους. Χαρακτηριστική περίπτωση εργαζόμενου που είχε να πάρει ρεπό από τον περασμένο Απρίλιο.

Η εργατική νομοθεσία στο αεροδρόμιο που διαχειρίζεται η Fraport πηγαίνει... περίπατο. Η πολυεθνική έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις συμβάσεις «σουρωτήρι» που συνάπτει εντός των εγκαταστάσεών της με εργολάβους και άλλες επιχειρήσεις.

Έφτασε η ώρα για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, όχι μόνο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αλλά και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Δεν πάει άλλο αυτή κατάσταση

Μετά από αρκετό καιρό και μετά από συντονισμένες ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Ρόδου σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», πραγματοποιήθηκε έλεγχος μαζί με το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ στον χώρο του αεροδρομίου και ιδιαίτερα στον χώρο των ΚΑΕ και των security.

Διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις τις οποίες αναμένουμε να αποτυπωθούν από τα αρμόδια όργανα για να τις κάνουμε γνωστές. Αποκορύφωμα του ελέγχου ήταν η διαπίστωση ότι οι συνάδελφοι για κάθε μήνα έχουν κάνει πάνω από 100ωρες υπερωρίες... χωρίς ρεπό... με 12ωρα...

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και κάθε εργοδότη, κανένα άβατο δεν θα μας σταματήσει. Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου θα είναι παρόν παντού... Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους...».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος