Στο εδώλιο 23χρονος που παρέλαβε δέμα με ναρκωτικά

Στο εδώλιο 23χρονος που παρέλαβε δέμα με ναρκωτικά

Στο εδώλιο 23χρονος που παρέλαβε δέμα με ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 488 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί διατηρεί 23χρονος που είχε συλληφθεί να παραλαμβάνει δέμα που περιείχε 225 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 220 γραμμάρια μεθαδόνης, καθώς η έφεσή του απορρίφθηκε χθες, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ως ανυποστήρικτη.

Η σύλληψη του 23χρονου είχε γίνει τον περασμένο Μάιο από Τελωνιακούς υπαλλήλους, λίγα λεπτά αφότου είχε παραλάβει το δέμα από εταιρεία ταχυμεταφορών, και στις 27 Μαΐου 2022 δικάστηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου αφού έγιναν δεκτοί οι αυτοτελείς ισχυρισμοί του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Δημητριάδη, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 23χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ωστόσο καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από τους Τελωνειακούς, εντοπίστηκε στις 25 Μαΐου 2022 σε εταιρεία μεταφορών σε χωριό της Ρόδου, ένα δέμα το οποίο είχε έντονη οσμή κάνναβης.

Οι τελωνειακοί έθεσαν το πακέτο σε διακριτική παρακολούθηση και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2022 στη μία και μισή το μεσημέρι, εμφανίστηκε στα γραφεία της εταιρείας ο 23χρονος για να το παραλάβει.

Μόλις ολοκληρώθηκε η παραλαβή του δέματος, οι τελωνειακοί συνέλαβαν τον 23χρονο ενώ όταν άνοιξαν το πακέτο βρήκαν μέσα σε αυτό:
• 225 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε μία νάιλον συσκευασία
• Δύο φιαλίδια βάρους 220 γραμμαρίων μεθαδόνης (όπως δήλωσε ο 23χρονος)
• Δύο κουτιά που περιείχαν νάιλον σακουλάκια
• 14 ξύλινα γλωσσοπίεστρα
• 57 μικρά πλαστικά καπάκια με την ένδειξη “piranha”.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία χθες προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δημήτρη Δημητριάδη, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

Ο 23χρονος δικάστηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώπιον του οποίου και υποστήριξε ότι πράγματι τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Όπως είπε, λόγω των προσωπικών θεμάτων που αντιμετωπίζει και προκειμένου να διαχειριστεί τη συναισθηματική του φόρτιση, κάνει χρήση κάνναβης.

Μάλιστα, παλαιότερα είχε προμηθευτεί δύο φορές από άγνωστο Ρομά, ωστόσο επειδή δεν ήθελε να μπαίνει σε αυτές τις διαδικασίες, αποφάσισε να κάνει παραγγελία από το διαδίκτυο.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι ουσίες προορίζονταν μόνο για τον ίδιο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 23χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή την οποία και διατηρεί πλέον μετά την απόρριψη της έφεσής του.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου