412.000 τουρίστες αφίχθησαν με τσάρτερ τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο

412.000 τουρίστες αφίχθησαν με τσάρτερ τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο

412.000 τουρίστες αφίχθησαν με τσάρτερ τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Ένας εξίσου καλός μήνας αποδείχτηκε για τη Ρόδο και ο Σεπτέμβριος καθώς η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και ξεπέρασε την αντίστοιχη κίνηση του 2019, της χρονιάς που θεωρούνταν μέχρι σήμερα η καλύτερη όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και εν αναμονή των επίσημων στοιχείων που θα ανακοινώσει σε λίγες μέρες η Fraport Greece, το μήνα που πέρασε ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο περίπου 412.000 τουρίστες, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες όλων των τελευταίων ετών και ειδικά του Σεπτέμβρη του 2019.

Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία το Σεπτέμβριο του 2019 ήρθαν στη Ρόδο 388.651 τουρίστες, ενώ τον ίδιο μήνα του 2020 είχαν έρθει 150.506 τουρίστες και τον Σεπτέμβριο του 2021 ήρθαν 303.434 τουρίστες.

Η αύξηση του φετινού Σεπτεμβρίου σε σχέση με αυτούς των προηγούμενων ετών, έφτασε αν λάβουμε υπόψη μας ότι ήρθαν στο νησί ακριβώς 412.000 τουρίστες το 5.67% για το 2019, το 64,47% για το 2020 και το 26,3% για το 2021.

Σε ό,τι αφορά τον Οκτώβριο, ο μήνας εξελίσσεται επίσης καλά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις πρώτες μέρες· όμως, σταδιακά η κίνηση αναμένεται να καταγράψει κατακόρυφη πτώση και μάλιστα θα σημειωθεί γρήγορα... αποσυμπίεση.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται μεγάλος αριθμός αναχωρήσεων τουριστών από το νησί, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, η πτώση θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Οι εστιάτορες

Από την άλλη, γύρω στις 20 με 25 Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα κλείσουν στη Ρόδο τα περισσότερα εστιατόρια καθώς η τουριστική κίνηση αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και οι επισκέπτες που έρχονται πλέον με τις πτήσεις είναι πολύ λίγοι.

Συνήθως τα χρόνια πριν από την πανδημία, η εστίαση έκλεινε γύρω στις 20 Οκτωβρίου και ήταν πολύ λίγα τα εστιατόρια που έμεναν ανοιχτά για μερικές μέρες ακόμα. Ήταν αυτά που λειτουργούσαν στη Μεσαιωνική Πόλη και στη Λίνδο.

Φέτος όμως, αν και όπως δηλώνουν οι εστιάτορες είναι μία περίεργη χρονιά, εντούτοις εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη αν και οι περισσότεροι λένε ότι θα μείνουν ανοιχτοί όσο πάει, αποφεύγοντας να κάνουν κάποια πρόβλεψη.

Από την άλλη, επειδή θα υπάρχει ακόμα ικανοποιητική κίνηση στην κρουαζιέρα αυτό το μήνα, ειδικά τα εστιατόρια της Mεσαιωνικής Πόλης, έχουν πρόθεση να παρατείνουν τη λειτουργία τους, καθώς όπως είναι γνωστό έχει προγραμματιστεί ο κατάπλους 55 κρουαζιερόπλοιων.

Πάντως, τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται και ένα έντονο ενδιαφέρον Iσραηλινών τουριστών για να έρθουν στη Ρόδο για διακοπές, και ειδικότερα ενδιαφέρονται να μάθουν για τον καιρό καθώς μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα υπάρχουν ακόμα κάποιες αργίες για τους Ισραηλινούς κατά τις οποίες μπορούν να έρθουν για διακοπές στο νησί μας.

Οι Ισραηλινοί είναι τουρίστες της διασκέδασης, νοικιάζουν αυτοκίνητα, κάνουν εκδρομές και ξοδεύουν στην αγορά μας, αγαπούν τη Ρόδο και το δείχνουν καθώς διατηρούνται σε καλή θέση στην κατάταξη κάθε μήνα. Μάλιστα τον Αύγουστο ήρθαν στο νησί μας 25.000 άτομα από το Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου