Σε κινητοποίηση καλούνται αύριο οι συνταξιούχοι του νησιού

Σε κινητοποίηση καλούνται αύριο οι συνταξιούχοι του νησιού

Σε κινητοποίηση καλούνται αύριο οι συνταξιούχοι του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 428 ΦΟΡΕΣ

Τις θέσεις τους ενόψει των κινητοποιήσεων που αρχίζουν από αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν με την πανελλαδική κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου, ανέλυσαν χθες οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τελευταίοι, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής του Σωματείου κ. Γιάννης Σαρικάς καθώς και ο ταμίας του κ. Νίκος Αλβανός ενώ παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος κ. Φώτης Βογιατζής.

Καταρχάς, ο κ. Σαρικάς εξήγησε τη θέση του Σωματείου το οποίο πήρε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τον εξής και μόνο λόγο: ότι θεωρούν πως το τελευταίο διάστημα προκύπτει μία προπαγάνδα ευρύτατης έκτασης γύρω από τα συνταξιοδοτικά ζητήματα και κυρίως με τις λεγόμενες αυξήσεις που θα έρθουν. Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι στην αυριανή κινητοποίηση μετέχουν συνταξιούχοι από όλους τους κλάδους και όχι μόνο του ΙΚΑ καθώς όλοι οι κλάδοι ξεσηκώνονται, αν και οι περισσότερες από τις επιστημονικές οργανώσεις έχουν πρόσημο προς την πλευρά της κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, διαπιστώνοντας όλοι ότι αυτές οι εξαγγελίες προκαλούν σύγχυση στον κόσμο αλλά και υπονομεύουν κυριολεκτικά τη διάθεση για την ανάπτυξη αγώνων από πλευράς των συνταξιούχων, ξεκαθαρίζουν τη θέση τους και λένε ομόφωνα «stop η κοροϊδία».

Στη Ρόδο η κινητοποίηση θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Κύπρου οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων της Ρόδου «συγκεντρώνονται, διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρικάς.

Όσο για τα αιτήματά τους, αυτά έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τη δυσμενέστατη θέση στην οποία βρίσκονται όχι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων: είναι οικονομικού, κοινωνικοασφαλιστικού, υγειονομικού και γενικότερου χαρακτήρα.

Ειδικότερα, είπε ότι γίνεται μία προπαγάνδα ιδιαίτερα από τα φιλοκυβερνητικά μέσα για μία αύξηση της τάξεως του 7% και αυτή αν το δει κανείς από μόνο του, σ’ αυτούς που θα είχε μία εφαρμογή-γιατί δεν θα είναι για όλους-δεν είναι δυνατόν αυτό το ποσό να καλύψει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην εργατική, λαϊκή, οικογένεια.

Όταν ο πληθωρισμός-συνέχισε- είναι στα ύψη, τα ζητήματα της υγείας, η τιμή της ενέργειας και των αγαθών επίσης στα ύψη, δεν είναι δυνατόν να τα καλύψει. Μάλιστα, έκανε λόγο για «κοροϊδία» αφού το 7% θα καλύψει μόνο μία μερίδα συνταξιούχων.


Είναι, όμως, και τα υπόλοιπα ζητήματα της κοινωνίας μας, όπως το θέμα του Νοσοκομείου για το οποίο είπε ότι «είναι ντροπή και καταισχύνη αυτό εδώ το ζήτημα έτσι όπως διαμορφώνεται και δεν συγκινείται κανένας»! Το ίδιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες. Και συνέχισε λέγοντας:

«Όλα αυτά βοούν, και απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η η κατάσταση με τον εργαζόμενο, με τον συνταξιούχο στη γωνία και να τον πυροβολούν οι πάντες!». Είπε ακόμη ότι εδώ και τώρα το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί κίνημα και ιδιαίτερα από τα κάτω, κίνημα που θα ανατρέπει όλες αυτές τις λογικές.

Απηύθυνε έκκληση προς όλες τις κοινωνικές οργανώσεις και ιδιαίτερα των άλλων κλάδων να κινητοποιηθούν όλοι μαζί γιατί η κατάσταση είναι τέτοια και οι καιροί έχουν διαμορφώσει απαιτήσεις πολύπλευρες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όχι μόνο των λαϊκών στρωμάτων αλλά και της μεσαίας τάξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλβανός μίλησε για την ακρίβεια λέγοντας ότι η ζωή των συνταξιούχων γίνεται δυσβάσταχτη, όπως δυσβάσταχτη είναι και η ακρίβεια. Μάλιστα, θύμισε αυτό που είχε πει πριν μερικούς μήνες, ότι…θα τους τρομοκρατεί το σούπερ μάρκετ και είναι γεγονός αφού ο συνταξιούχος δεν μπορεί να γεμίσει όχι καλάθι αλλά μία τσάντα.

Εκείνο που θέλουν είναι από όλες τις συνταξιοδοτικές οργανώσεις να συγκεντρωθούν και να διεκδικήσουν ολόψυχα ό,τι μπορούν.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη