Μέχρι τις 15-12-2022 οι δηλώσεις συγκομιδής οινοστάφυλων

Μέχρι τις 15-12-2022 οι δηλώσεις συγκομιδής οινοστάφυλων

Μέχρι τις 15-12-2022 οι δηλώσεις συγκομιδής οινοστάφυλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 443 ΦΟΡΕΣ

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι:

A) Σύμφωνα με τον Κοινοτικό Κανονισμό 1308/2013 και την υπ’ αριθμ. 2454/235853/20-9-2019 Υπουργική Απόφαση, οι αμπελουργοί έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2022 για να υποβάλουν τις φετινές τους δηλώσεις συγκομιδής οινοστάφυλων.

• Η υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής είναι υποχρεωτική για κάθε παραγωγό οινοποιήσιμων σταφυλιών που διαθέτει αμπελώνα άνω του ενός (1,0) στρέμματος. Η δήλωση συγκομιδής θα πρέπει να υποβληθεί ακόμα και για μηδενική παραγωγή.

• Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι αμπελουργοί να μπορούν να συμμετάσχουν στα διάφορα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα του αμπελοοινικού τομέα
(Αναδιάρθρωση αμπελώνων, στρ. ενίσχυση αμπελώνων ΜΝΑ, κ.α.). Επιπλέον αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κ.λπ. που πιθανόν να είναι απαραίτητα για οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα. Η υποβολή και οριστικοποίηση της Δήλωσης Συγκομιδής αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας απόσταξης (διήμερη).

• Οι Δηλώσεις Συγκομιδής κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (www.minagric.gr) στον τομέα «Ψηφιακές Υπηρεσίες» από όπου μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες για τη διαδικασία. Απαραίτητα στοιχεία κατά την υποβολή είναι: Δελτία αποστολής/Τιμολόγια πώλησης, παραγωγή ανά αμπελοτεμάχιο. Τα παραστατικά πώλησης/διακίνησης των σταφυλιών θα πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για τυχόν έλεγχο από την Υπηρεσία.

• Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2454/235853/20-9-2019 Υπουργική Απόφαση η εκπρόθεσμη υποβολή Δήλωσης Συγκομιδής επιφέρει πρόστιμο στους υπόχρεους που κυμαίνεται από 50€ έως 1.500€ ανάλογα τις εκτάσεις και τις ημέρες καθυστέρησης. Η καθυστέρηση υποβολής άνω των 15 εργάσιμων ημερών ή η μη υποβολή Δήλωσης Συγκομιδής επιφέρει στους υπόχρεους πρόστιμο από 200€ έως 5.000€.

B) Για τους δικαιούχους της ενίσχυσης Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους, θα πρέπει να συμπληρώνεται και το πεδίο «Συμμετοχή σε επιδότηση ΜΝΑ» ανά αμπελοτεμάχιο, ώστε να καθίσταται αυτό επιλέξιμο για την εν λόγω ενίσχυση.

Γ) Ως προς τους προορισμούς της παραγωγής προστίθεται η επιλογή «ΑΠΟΣΤΑΞΗ» σε περιπτώσεις όπου οι αμπελουργοί αποστάζουν τα σταφύλια τους σε διήμερα αποσταγματοποιεία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στη Ρόδο τηλ. 2241364919, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο τηλ. 2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Στους 43 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο στη Λίνδο!

Σε σύνταξη νέου καταστατικού οδεύει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Ρόδου τη Δευτέρα

Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Παρτέρι με λουλούδια θα φτιαχτεί στη Ροτόντα κοντά στη Φιλέρημο

Ίδρυμα Ι. & Π. Νεστορίδη: Άρχισαν οι εργασίες δημιουργίας μονάδας φροντίδας για άπορους ηλικιωμένους στα Κολύμπια

Ο Μιχ.Φραγκίνης θα είναι ο νέος κοινοτάρχης Έμπωνα