ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Ανεκοινώθη το πρόγραμμα των εγκαινίων των έργων λιμένω Καρπάθου- Κάσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Ανεκοινώθη το πρόγραμμα των εγκαινίων των έργων λιμένω Καρπάθου- Κάσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Ανεκοινώθη το πρόγραμμα των εγκαινίων των έργων λιμένω Καρπάθου- Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 160 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατον 13 Οκτωβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3450

ΑΝΕΚΟΙΝΩΘΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΚΑΣΟΥ
ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ

Υπό της λιμενικής επιτροπής Δωδεκανήσου καθορίσθη το επίσημον πρόγραμμα των τελετών εγκαινίων των νέων λιμενικών έργων Εμπορείου Κάσου και Πηγαδίων Καρπάθου αι οποίαι ωρίσθησαν διά το Σάββατον 20ην τρέχοντος. Εις τα εγκαίνια θα παραστή ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, θα παραστούν δέ επίσης ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Α. Ιωάννου, ο Κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου και πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής Δωδεκανήσου κ. Ι. Γελαδάκης, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Νομού κ. Κατωπόδης ως και προϊστάμενοι διαφόρων άλλων υπηρεσιών.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης μετά του Νομάρχου κ. Ιωάννου και των λοιπών αρχών θα αναχωρήσουν εκ Ρόδου την μεσημβρίαν της Παρασκευής 19ης τρέχοντος διά Κάσον όπου θα διανυκτερεύσουν. Την 9ην πρωινήν του Σαββάτου 20ης Οκτωβρίου θα τελεσθούν τα εγκαίνια του λιμενοβραχίονος Εμποριού. Ο κ. Υπουργός και οι λοιποί επίσημοι θα αναχωρήσουν εκ Κάσου διά Κάρπαθον την 2 μετά μεσημβρινήν της ίδιας ημέρας.
Τα εγκαίνια του λιμενικού έργου Καρπάθου θα τελεσθούν την 5ην απογευματινήν, εν συνεχεία δέ ο κ. Υπουργός θα εξετάση τακτικά ζητήματα.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΓΡΟΤΑΙ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Υπό των συνταξιούχων αγροτών της κοινότητος Τριάντα Ρόδου απεστάλη τηλεγράφημα εις το Πολιτικόν Γραφείον του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλή διά του οποίου εκφράζονται θερμόταται ευχαριστίαι προς τον κ. Πρωθυπουργόν διά το υπέρ αυτών ενδιαφέρον του και διά την έναρξιν της συνταξιοδοτήσεώς του.

Θα χορηγηθούν δάνεια εις γεωπόνους
δι’ αγοράν ιδιωτικών αυτοκινήτων

Το υπουργείον Γεωργίας καλεί τους γεωπόνους οι οποίοι υπηρετούν εις τας τοπικάς γεωργικάς διευθύνσεις να γνωστοποιήσουν το ταχύτερον δι’ αναφοράς των εάν επιθυμούν την λήψιν δανείου μέχρι 50.000 δραχμών, εξοφλητέον εντός 15ετίας με τόκον 2% ετησίως διά την απόκτησιν ιδιοκτήτων αυτοκινήτων καταλλήλων προς εκτέλεσιν της υπηρεσίας των. Το υπουργείον ενδιαφέρεται να πληροφορηθή τα ανωτέρω προκειμένου να προβή εις τας σχετικάς ενεργείας προς την Αγροτικήν Τράπεζαν Ελλάδος.

Τρεις έφεδροι εκλήθησαν
εις εορτάς της Θεσσαλονίκης

Τρεις έφεδροι της Δωδεκανήσου εκλήθησαν μέσω της Νομαρχίας, να παραστούν εις τας εορτάς της 26ης Οκτωβρίου επί τη απελευθερώσει της Θεσσαλονίκης. Ούτοι, όπως και οι συνάδελφοί των εκ των άλλων. Επαχθιών θα επιλεγούν εκ των μελών των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, θα παραμείνουν δέ εις Θεσσαλονίκην ως φιλοξενούμενοι, και θα επιβαρυνθούν μόνον με τα έξοδα του ταξειδίου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...