Στράτος Καρίκης: «Μας επείγει να ξεκινήσει η επισκευή της Νέας Αγοράς»

Στράτος Καρίκης: «Μας επείγει να ξεκινήσει η επισκευή της Νέας Αγοράς»

Στράτος Καρίκης: «Μας επείγει να ξεκινήσει η επισκευή της Νέας Αγοράς»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 335 ΦΟΡΕΣ

«Μας επείγει να ξεκινήσουν τα έργα επισκευής της Νέας Αγοράς. Όσα κυκλοφορούν είναι παραφιλολογία που αναπτύσσεται για άλλους λόγους και δεν προέρχεται από το δήμαρχο και από εμάς», δήλωσε χθες στον “Sky Rodos” ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης.

Αφορμή, όσα λέγονται τελευταία για την καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του ονόματος της εταιρείας που θα αναλάβει την επισκευή του ιστορικού κτηρίου της Νέας Αγοράς.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία που έχει προκριθεί είναι η «Στήριξης».

«Μας επείγει να προχωρήσουμε άμεσα στην επισκευή της Νέας Αγοράς. Ο πολίτης θέλει να δει τον εργολάβο στο κτήριο για να πεισθεί, γιατί έχει ακούσει πολλά ψέματα.

Πρέπει να αναφέρω πως γίνονται ανανεώσεις συμβολαίων με τους καταστηματάρχες, ενώ ετοιμάζουμε τον διαγωνισμό και για τη μίσθωση των κενών καταστημάτων.

Πρέπει όμως να αποφασίσουμε, αν θα γίνονται έργα ή αν θα κλείσει η Νέα Αγορά το επόμενο καλοκαίρι. Πρέπει να τα δούμε όλα αυτά», είπε ο κ. Καρίκης.

Σε ερώτηση για τους λόγους που καθυστερεί η διαδικασία ανακοίνωσης του αναδόχου για το έργο της επισκευής του ιστορικού κτηρίου στη Νέα Αγορά, ο κ. Καρίκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει δημόσιο που να τρέχει. Και για το Εθνικό Θέατρο βιαζόμαστε για να μπει ο εργολάβος

«Από τις επαφές που έχω, η διαδικασία δεν έχει κολλήσει πουθενά. Δεν υπάρχει έργο που να μην έχει καθυστέρηση. Η διαδικασία έχει περάσει στην επόμενη φάση. Η προτεραιότητά μας είναι να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το κατασκευαστικό κομμάτι.

Μέσα στον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν συμβαίνει τίποτε. Το κτήριο ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια. Όλα ήταν άσχημα και ατακτοποίητα. Οι ταράτσες ήταν από επικίνδυνες έως αισθητικά άσχημες. Αυτό το κομμάτι της πόλης πρέπει να στολίζει τη Ρόδο και όχι να τη δυσφημεί», είπε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»