Φυλάκιση με αναστολή εφόσον καταβάλει 3.000 ευρώ σε ειδικό σχολείο

Φυλάκιση με αναστολή εφόσον καταβάλει 3.000 ευρώ σε ειδικό σχολείο

Φυλάκιση με αναστολή εφόσον καταβάλει 3.000 ευρώ σε ειδικό σχολείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1525 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 51χρονος κατηγορούμενος για πλαστογραφία, ο οποίος δεν θα εκτίσει την ποινή του υπό τον όρο καταβολής ποσού 3.000 ευρώ σε ειδικό σχολείο.

Ο 51χρονος πρωτόδικα, στις 19 Απριλίου 2018 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για κακουργηματική πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση με παράνομο περιουσιακό όφελος ή ζημία άνω των 120.000 ευρώ, σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ και της εμφάνισης του κατηγορουμένου μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης ο 51χρονος άσκησε έφεση, αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεσή του προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό χθες, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, αναγνώρισε στον 51χρονο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και λαμβάνοντας υπόψη τα εισφερθέντα αποδεικτικά για την επιμέτρηση της ποινής τού επέβαλε φυλάκιση 4 ετών την οποία αναστέλλει υπό τον όρο της καταβολής ποσού 3.000 ευρώ σε ειδικό σχολείο.

Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία ενός πολυτελούς αυτοκινήτου μεταξύ του 51χρονου και ενός κατοίκου Ρόδου ο οποίος τότε (το 2008) δραστηριοποιούνταν στον τομέα της πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό.

Για τον σκοπό αυτό ο 51χρονος κατηγορούνταν ότι πλαστογράφησε επιταγές ύψους άνω των 100.000 ευρώ τις οποίες και εισέπραξε.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών