Ο Δ. Κρητικός στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου για τα άτομα με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο

Ο Δ. Κρητικός στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου για τα άτομα με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο

Ο Δ. Κρητικός στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου για τα άτομα με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών, κ. Δημήτρης Κρητικός, με την ιδιότητα του ως αντιπρόεδρος της επιτροπής υγείας της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου παρευρέθη στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου για τα άτομα με αναπηρία που διεξήχθη στη Ρόδο το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Ρόδος Αξιών» αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Κρητικός με ενδιαφέρον παρακολούθησε την τοποθέτηση των εκπροσώπων των κομμάτων και ιδιαίτερα του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ., κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου, πρότεινε 5 άξονες δράσης όπως κοινωνική προστασία, στρατηγική χωρίς ημίμετρα, αύξηση των ΑΜΕΑ στον ενεργό πληθυσμό, συνολική μεταρρύθμιση σε προγράμματα προσβασιμότητας και ενεργό ρολό των Δήμων, Περιφερειών και Κράτους.

Προ της εκδήλωσης είχε συνάντηση με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου Κο Αντώνη Καμπουράκη και την Γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας, τ. υπηρεσιακή γραμματέα ΥΜΑ, Κα Φωτεινή Κουλούρη.

Έγινε εκτενής συζήτηση και ετέθησαν προβληματισμοί για την υποστελέχωση των δομών υγείας των νησιών μας και ειδικά για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Το άρθρο21 παράγραφος 6 του συντάγματος, εγγυάται ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Αυτή η επιταγή του συντάγματος παραμένει ανεκπλήρωτη έως τώρα με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Ο πολιτισμός ενός κράτους εξαρτάται από της υποδομές και τον σεβασμό του προς τους ανάπηρους αλλά και προς τους πεζούς, τους ποδηλάτες και γενικά προς τα άτομα τα οποία δεν χρησιμοποιούν μηχανοκίνητες μετακινήσεις.

Και δυστυχώς σε αυτούς τους τομείς έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2020. Αποτελεί έναν «οδικό χάρτη» που παρέχει ένα σαφές, συνεκτικό και συστηματικό πλαίσιο δράσης κυρίως για την περίοδο 2020-2023. Διαρκείς δράσεις που υλοποιούνται για πρώτη φορά, θα καλύπτουν ολόκληρη την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ο Κος Κρητικός τόνισε στους συνομιλητές του ότι για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ, δέν υπάρχουν κόμματα ούτε παρατάξεις και ότι τόσον ο ίδιος όσον και η παράταξη Ρόδος Αξιών θα είναι αρωγοί στις όποιες προσπάθειες της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου που αφορούν την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες
γραμμές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη