Τι είναι για σένα ο Πανορμίτης;

Τι είναι για σένα ο Πανορμίτης;

Τι είναι για σένα ο Πανορμίτης;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3398 ΦΟΡΕΣ

Πώς γίνεται κι ένα τάμα, σφραγισμένο καλά μέσα σε μπουκάλι να ταξιδεύει από την άκρη της Γης και να φτάνει μέχρι το μικρό λιμάνι του Πανορμίτη, της Σύμης;

Ποια κύματα το κινούν και τι είδους δυνάμεις ενώνονται ώστε το άψυχο γυαλί ν’ αποκτήσει πορεία, κατεύθυνση και θέληση, να γίνει ο φορέας στο ταξίδι μιας παράκλησης προς τον Αρχάγγελο Πανορμίτη;

Και, αν το άψυχο γυαλί ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα, τότε η παράκληση του μηνύματος που μεταφέρει, σίγουρα θα φτάσει πιο μακριά, πιο ψηλά στα ουράνια, πιο βαθιά στην ψυχή της πλάσης του κόσμου.

Ο Πανορμίτης μακραίνει την πίστη. Εκείνη που ενώνει τα χέρια των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και μόλις νιώσει το μήνυμα της παράκλησης, φροντίζει να το φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον προορισμό του.

Χέρι με χέρι, άνθρωπο στον άνθρωπο, μέρα στη μέρα, το μήνυμα της παράκλησης γίνεται πανανθρώπινο και οδηγείται στον προορισμό του, προς το ασφαλές του λιμάνι.

Το τάμα στο μπουκάλι· η παράκληση της μάνας για το παιδί της, του αρρώστου για την υγεία του, του σπουδαστή για τη ζωή του, της οικογένειας για τη χαρά, της απώλειας για την επούλωση, της ευχής η ελπίδα να γίνει πράξη και τόσες άλλες παρακλήσεις ενώνουν τους πιστούς και καθώς το τάμα ταξιδεύει γίνεται πιο δυνατό, πιο ισχυρό και με τη μαγεία που περιβάλλει τη ζωή των ανθρώπων, φτάνει στον προορισμό του.

Με τον ίδιο τρόπο, ο κάθε ένας άνθρωπος αλλάζει και από σκεύος ζωής «μεταμορφώνεται» σε φορέα της πίστης, και κάθε χρόνο εκκινεί για το τάμα της ζωής του, για το τάμα που δίνει πορεία, κατεύθυνση και κουράγιο για το διάβα της κάθε μέρας.

Για εμένα, τον άνθρωπο της Ναυτικής Εταιρείας Αιγαίου – Sea Dreams, ο Πανορμίτης είναι η εκπλήρωση του τάματος.

Με το Sea Dreams και το King Saron γίνομαι ο φορέας, το μπουκάλι του μηνύματος, για να φτάσει ο κάθε ένας άνθρωπος ως μήνυμα της πίστης εκεί όπου τον καλεί κάθε χρόνο η καρδιά του.

Φέτος, με υπερηφάνεια στηρίζω τον Ολυμπιονίκη μας Χαράλαμπο Ταϊγανίδη να εκπληρώσει το δικό του τάμα, κολυμπώντας από τη Ρόδο μέχρι τον Πανορμίτη. Θα είμαι δίπλα του, σε κάθε απλωτή, κόντρα σε κάθε κύμα, μέχρι να φτάσει στο απάνεμο λιμάνι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στη Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου Sea Dreams, κάθε χρόνο εκκινώ για το δικό μου τάμα, καθημερινής σύνδεσης του Πανορμίτη με τη Ρόδο, με κορύφωση την 8η του Νοέμβρη, ημέρα τιμής στον Αρχάγγελο του Αιγαίου.

Ένα τάμα που ξεκίνησε δεκαετίες πίσω, όταν στη λεηλατημένη από τον πόλεμο εκκλησιά του Πανορμίτη, οι πρόγονοί μου μετέφεραν τις προσφορές των ανά τον κόσμο πιστών που θέλαν σ’ εκείνη τη γωνιά της Γης να παραμείνει η φλόγα της πίστης λαμπερή και δυνατή, να είναι εκεί, ως στήριγμα, ως μια υπόσχεση παράκλησης στις μεγάλες δυσκολίες τους.

Για μένα ο Πανορμίτης είναι ο Αρχάγγελος του Αιγαίου και ‘χω δυο τάματα. Το ένα είναι να ‘μαι εκεί, να μετακινώ τους πιστούς μέχρι το λιμάνι του. Το άλλο τάμα το κρατώ για μένα, φυλαγμένο να του το πω ξανά φέτος στο προσκύνημα.

Για σένα, τι είναι ο Πανορμίτης;

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus