Φινλανδή δημοσιογράφος στη Ρόδο το 1962

Φινλανδή δημοσιογράφος στη Ρόδο το 1962

Φινλανδή δημοσιογράφος στη Ρόδο το 1962

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 272 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 28 Οκτωβρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3464

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΞΕΔΗΛΩΣΕ
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΙΚΡΙΑΝ
«ΚΟΙΝΑ ΟΜΩΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ»

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Θεοχάρης προσφωνών προχθές κατά την διάρκειαν δείπνου τον Βρεττανόν Ναύαρχον σερ Ντέρικ ετόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εις την πατροπαράδοτον και συνεχή εν όπλοις συμμαχίαν μας, κύριε Ναύαρχε υπήρξε προσφάτως περίοδος που η φιλία μας διήλθε κρίσιν και δοκιμασίαν. Δεσμοί σφυρηλατηθέντες εις κοινούς αγώνας παρηγκωνίζοντο και αι θυσίαι ενός υπερηφάνου λαού παρεγκωνίζοντο. Αλλά η κρίσις παρήλθε. Η Ιστορία θα θέση τα πράγματα εις την θέσιν των. Κατ’ ευτυχή συγκυρίαν ευρίσκεσθε εδώ κατά τας ημέρας εορτασμού του «Όχι». Ας εν θυμηθώμεν το παρελθόν. Η πίστις μας εις τα κοινά ιδανικά μένει ακλόνητος. Η συμμετοχή αγήματος Βρεττανών εις την παρέλασίν μας δικαιολογεί την σκέψιν ότι αισθάνονται την εορτήν και ως ειδικήν των».


Ο Δήμαρχος ήγειρε πρόποσιν υπέρ της Α.Μ. της Βασιλίσσης Ελισσάβετ.
Ο Ναύαρχος σερ Ντέρικ απαντών ετόνισεν ότι είναι ευτυχής που ήλθεν εις Ρόδον ότι είχεν την τύχην να παρακολουθήση το «Ήχος - Φως» που παρουσιάζει τους ιππότας και τον λαόν να μάχωνται κατά των ξένων επιδρομέων και ότι όντως αι παραδόσεις φιλίας Αγγλίας και Ελλάδος είναι παλαιαί. Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να υποτιιμήσουν την σημασίαν των παραδόσεων και βλέπουν το μέλλον μόνον. Ωρισμένα κοινά ιδανικά μας ενώνουν ιδίως σήμερον που κίνδυνοι απειλούν την ανθρωπότητα. Τώρα το ΝΑΤΟ αγωνίζεται προς διατήρησιν της ειρήνης. Το ΝΑΤΟ είναι σπουδαιότερος παράγων διά την ειρήνην παρά η υδρογονική βόμβα. Ελπίζω ότι θα επανέλθω εις Ρόδον. Χαίρομαι που το άγημά μας θα μετάσχη του εορτασμού».
Ο Ναύαρχος ήγειρε πρόποσιν υπέρ της Α.Μ του Βασιλέως Παύλου.

Διεπιστώθη εξαφάνισις της ελονοσίας
εκ Δωδ/σου υπό Ιατρών των Ην. Εθνών

Ανεχώρησαν εκ Ρόδου χθες οι Ιατροί ελονοσιολόγοι της παγκοσμίου Οργανώσεως Υγείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι είχον αφιχθή διά να ενημερωθούν επί των εφαρμοσθεισών μεθόδων εις Δωδεκάνησον, αι οποίαι επέτυχον την εξαφάνισιν της ελονοσίας. Οι εν λόγω ιατροί επεσκέφθησαν την Ρόδον και Κω, διεπίστωσαν δέ ότι εξηφανίσθη εντελώς η ελονοσία από την Δωδεκάνησον, χάρις εις την αρίστην τακτικήν που εφήρμοσαν αι Κρατικαί Υγειονομικαί Υπηρεσίαι.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΩΝ

Και των Κουρείων
Υπό του Νομάρχου κ. Ιωάννου, υπεγράφη απόφασις διά της οποίας επετρέπεται η λειτουργία των κουρείων και κομμωτηρίων κατά τας Κυριακάς από 10-1 μ.μ. Επίσης επιτρέπεται κατά τας Κυριακάς η λειτουργία των οπωρολαχανοπωλείων. Το μέτρο τούτο ισχύει διά την χειμερινή περίοδον.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Το Κρατικόν Ορφανοτροφείων Αρρένων Ρόδου «Βασίλισσα Σοφία» ευχαριστεί θερμώς τον κ.κ. Στέλιον Κωτιάδην Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας διά την διάθεσιν πενήντα χιλιάδων (50.000) δρχ, ως δωρεάν υπέρ του ιδρύματος προερχομένων εκ της Ανών. Εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία του κ. Σταύρου Νιάρχου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ρόδου, Σπυρίδων.

Η συγκέντρωσις κριθοβρώμης
Δι’ αποφάσεως του Υφυπουργού Γεωργίας κ. Σταυροπούλου παρετάθη η συγκέντρωσις κριθοβρώμης διά λογαριασμού του δημοσίου μέχρι 10ης Νοεμβρίου 1962.

Φινλανδή δημοσιογράφος
Αφίχθη εις Ρόδον η Φινλανδίς Δημοσιογράφος κ. Γκούλβορ Χάτσις. Η κ. Χάτσις είναι σύζυγος του μέχρι μηνός Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Φινλανδίας και εκ των πλέον διακεκριμένων δημοσιογράφων της χώρας της, επεσκέφθη τον Νομάρχην κ. Α. Ιωάννου παρά του οποίου έλαβε συνέντευξιν ως εκπρόσωπος της Φινλανδικής ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...