Ακόμα και η ντροπή… ντρέπεται για όσα συμβαίνουν με το ακτοπλοϊκό μας

Ακόμα και η ντροπή…  ντρέπεται για όσα συμβαίνουν με το ακτοπλοϊκό μας

Ακόμα και η ντροπή… ντρέπεται για όσα συμβαίνουν με το ακτοπλοϊκό μας

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 990 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά μας, που… στραβά αρμενίζουν και ταλαιπωρούν δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες αλλά και επισκέπτες μας, αποτελεί ένα από τα πλέον διαχρονικά προβλήματα σε αυτό τον τόπο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: Οι νησιώτες μας, βλέπουν ότι με δηλώσεις και υποσχέσεις, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν λύνεται και ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση αντιστοιχεί σε μια τεράστια ταλαιπωρία!

Τα όσα διαδραματίστηκαν και πάλι το σαββατοκύριακο με το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», αντιστοιχεί στο αποκορύφωμα της οργής, της αγανάκτησης και της ταλαιπωρίας παράλληλα, για συμπατριώτες μας, που «πλήρωσαν» για ακόμα μια φορά την ανικανότητα της πολιτείας να δρομολογήσει ένα σύγχρονο και αξιόπιστο πλοίο στα νησιά μας.

Η λέξη «ντροπή», θα έπρεπε να ντρέπεται για όσα διαδραματίστηκαν από το πρωί μέχρι το βράδυ της Κυριακής εντός του πλοίου. Το ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε από τα όριά της, με τους εξαγριωμένους επιβάτες να επιτίθενται εναντίον του προσωπικού του πλοίου, αποτελεί κατά την άποψή μας, θέμα τύχης, για όλους.

Τις διαχρονικές παραλείψεις της πολιτείας, τις λάθος αποφάσεις των πολιτικών αλλά και του μεγάλου εμπαιγμού σε βάρος των νησιωτών μας, κανείς μας δεν θα πρέπει να επιτρέψει να τις αναζητούμε, στους ανθρώπους που για ένα μεροκάματο εργάζονται σε αυτό το πλοίο.

Υπάρχουν οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του διαχρονικού εγκλήματος, που εδρεύουν στη στεριά και όχι στα νησιά μας. Σε γραφεία και γραφειάρες, με ανέσεις και κλιματισμό. Που πάνε κι έρχονται από τα σπίτια τους, σε ελάχιστο χρόνο και όχι σαν τους νησιώτες που χρειάζεται ακόμα κι ένα 24ωρο να θαλασσοδέρνονται. Εκεί κι από αυτούς θα πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες.
Αλλιώς, στραβά θα αρμενίζουμε για άλλα 50 χρόνια…!

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»