Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που είχε δραπετεύσει για 12 ώρες

Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που είχε δραπετεύσει για 12 ώρες

Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που είχε δραπετεύσει για 12 ώρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 658 ΦΟΡΕΣ

Εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων μεταναστών

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 39χρονος Γάλλος που «βοηθούσε» στην προώθηση παράνομων μεταναστών και μετά τον εντοπισμό του είχε καταφέρει να δραπετεύσει από τους Λιμενικούς.

Ο αλλοδαπός για την απόδρασή του αυτή, κάθισε χθες το μεσημέρι στο εδώλιο του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών χωρίς αναστολή. Ενώπιον του δικαστηρίου ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για απόδραση, αλλά πως απλώς πήγε στο δωμάτιό του να κάνει μπάνιο και να ξεκουραστεί.


Ωστόσο, ο ίδιος αλλοδαπός εμπλέκεται και σε υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της παραλαβής από σημείο εισόδου με σκοπό την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας κατά συρροή και συνέργεια στην πράξη αυτή, και έτσι χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Πόπη Οικονόμου πέρασε την πόρτα του ανακριτή όπου και απολογήθηκε.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 39χρονος Γάλλος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα στις 2 Νοεμβρίου 2022, όταν έγινε γνωστό στην υπηρεσία ότι παράνομοι μετανάστες είχαν αποβιβαστεί στις ακτές της Καμείρου. Μάλιστα, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού είχε καταφέρει μετά από καταδίωξη να ακινητοποιήσει το σκάφος με τους δύο Τούρκους διακινητές που είχαν μεταφέρει στο νησί μας τους μετανάστες, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.


Την ίδια ώρα, προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, μετέβη στην περιοχή της Καμείρου όπου και εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την πόλη της Ρόδου. Ακολούθησε καταδίωξη, οι λιμενικοί κατάφεραν να πλησιάσουν το αυτοκίνητο και να διαπιστώσουν την ύπαρξη μέσα σε αυτό των πέντε ατόμων, όμως τελικά ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να ξεφύγει. Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο ήταν ενοικιασμένο και έτσι την επόμενη ημέρα στις 5 το απόγευμα οι λιμενικοί «έστησαν» καρτέρι στο γραφείο ενοικιάσεως καθώς επρόκειτο να επιστραφεί.

Πράγματι, εκεί εμφανίστηκε ο 39χρονος Γάλλος και συνελήφθη. Όπως ο ίδιος δήλωσε προανακριτικά, δεν ήταν αυτός ο οδηγός του οχήματος και πως ο ρόλος του ήταν να ενοικιάζει αυτοκίνητα στο όνομά του, να κλείνει δωμάτια σε ξενοδοχεία καθώς και να μοιράζει κάρτες ασύλου και αεροπορικά εισιτήρια.

Ο 39χρονος είχε αναφέρει επίσης ότι και άλλα άτομα που έχουν σχέση με την υπόθεση διαμένουν σε ενοικιαζόμενη κατοικία στην Κρεμαστή όπου έγινε έρευνα και συνελήφθη ο 51χρονος Έλληνας που μίσθωνε την κατοικία (απολογήθηκε και αυτός χθες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους).

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω