Ειδική αναφορά από την ΕΟΠ στη Historica

Ειδική αναφορά από την ΕΟΠ στη Historica

Ειδική αναφορά από την ΕΟΠ στη Historica

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

Όσο περνούν τα χρόνια η Historica αποτελεί πια έναν αθλητικό θεσμό πανελληνίως, ξεπερνώντας μάλιστα και τα σύνορα της χώρας μας, κι έτσι αποδεικνύει ότι η ποδηλασία είναι εδώ και δεκαετίες αναπόσπαστο κομμάτι της Ρόδου.

Και φέτος η συγκεκριμένη διοργάνωση μ’ εμπνευστή τον Γιώργο Βογιατζή «αποτύπωσε» τη δυναμική της με τη σειρά των εκδηλώσεων για προβολή του ποδηλάτου αλλά και της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

*Ειδική ήταν άλλωστε η αναφορά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στη διοργάνωση χθες και είχε όπως παρακάτω:

«Η Ηistorica σίγουρα δεν είναι ένας αγώνας ποδηλασίας! Όμως αποτελεί το διαχρονικό ραντεβού των απανταχού αναβατών, και φίλων του κλασικού ποδηλάτου, οι οποίοι κάθε χρόνο περί τα τέλη Οκτώβρη δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο νησί της Ρόδου, φορώντας στολές των 70s και 80s και ποδηλατούν με ατσάλινα αγωνιστικά ποδήλατα, τα οποία εξακολουθούν να αστράφτουν και να λειτουργούν τέλεια!

Εμπνευστής της Historica, είναι ο Έλληνας Πρωταθλητής Ποδηλασίας Γιώργος Βογιατζής, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή αγωνιστικών ποδηλάτων, τα οποία «ράβονται» στα μέτρα του αναβάτη! Ή αν προτιμάτε, του ποδηλάτη που θέλει να διαφέρει και κυνηγά με αξιώσεις, χρόνους, ρεκόρ, και μεγάλους αγώνες.

Μαζί του οι Μιχάλης Καρπαθάκης και Νεμρά Μπάστιαλη, οι οποίοι ετοίμασαν με επιμέλεια τις διαδρομές των event και όλα τα δρώμενα τα οποία αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ποδηλάτου, και κατ’ επέκταση του αθλήματος της ποδηλασίας.

Η φετινή Historica ήταν μια αθλητική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, με σκοπό να ποδηλατήσουν πάνω σε διαδρομές που είναι «γεμάτες» από ιδρώτα και αγωνιστικές αναμνήσεις από το κοντινό παρελθόν της ποδηλασίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες διέσχισαν ιστορικές διαδρομές και παραδοσιακούς οικισμούς, γεύτηκαν τοπικά εδέσματα από την τοπική κουζίνα των ντόπιων οι οποίοι μαγειρεύουν με βάσει τα τοπικά προϊόντα.

Η φετινή παρέα των Ποδηλατών είναι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αγώνες και πρωταθλήματα των δεκαετιών του 80 του 70, ακόμα και του 60.

Το να επανέρχονται και να ποδηλατούν εκ νέου στις παλιές κλασικές διαδρομές, από τις οποίες βέβαια αρκετές παρέμειναν αναλλοίωτες στον χρόνο, έτσι για να θυμίζουν και να ξεσηκώνουν τους νέους να βιώσουν κάποια χρόνια αργότερα τα ίδια συναισθήματα, όμοια με εκείνα που έζησαν κάποια από τα καλύτερα πεντάλ της ιστορίας του Ποδηλάτου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το γραφείο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο, μαθητές παρακολούθησαν σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο κάθε χρόνο περιλαμβάνεται στις δράσεις της Historica. Τα σεμινάρια έγιναν στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, και στις Πηγές Καλλιθέας.

Την 4η HISTORICA διοργάνωσε ο ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος Ρόδου, και στήριξαν: η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και από φέτος η ΔΕΡΜΑΕ. Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης υπήρξε στυλοβάτης της HISTORICA από το ξεκίνημά της, και κάθε χρόνο στηρίζει όλο και περισσότερο τη διοργάνωση.

Ο στόχος, το ποδήλατο να γίνει καθημερινή συνήθεια των κατοίκων του νησιού, και αφετέρου οι τουρίστες να ανακαλύψουν τις ομορφιές και την ιστορία της Ρόδου, κάνοντας ποδήλατο», όπως λέει ο Γιώργος Βογιατζής».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”