Στην Ελεούσα για εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία

Στην Ελεούσα για εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία

Στην Ελεούσα για εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1215 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Σαρούκα

Μαθητές και καθηγητές από τεχνικές σχολές τοπογράφων της βόρειας Ιταλίας επισκέφθηκαν τη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τοπογραφικές εργασίες, αποτύπωση κτηρίων καθώς και ιστορική και περιβαλλοντική έρευνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τις ανάγκες εκπόνησης της εργασίας τους με τον τίτλο «Η αποκατάσταση του οικισμού Ελεούσας».

Συνολικά 38 άτομα με τον συντονιστή καθηγητή Andrea Vivante ήρθαν από την Ιταλία, τα οποία υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διμυλιάς-Ελεούσας Νίκος Σαρούκος, η πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ένωσης Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας Αναστασία Αλεξάνδρου με μέλη του δ.σ. και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Φουντουκλί» Παναγιώτα Σκούρου με επίσης μέλη του δ.σ.


Στο πλαίσιο της συνάντησης οι μαθητές και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και τα μέλη των δύο συλλόγων ενημερώνοντας για διάφορα θέματα σχετικά με την εργασία που θα πραγματοποιούσαν.

Οι εργασίες των μαθητών ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 22 του μήνα, ενώ τη Δευτέρα ο τοπογράφος Παναγιώτης Τσιράκος προσέφερε τη βοήθειά του για τις τοπογραφικές εργασίες. Την ίδια μέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Φουντουκλί» με τη βοήθεια του Γιώργου Μαντικού γραμματέα της Δωδεκανησιακής Ένωσης Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας, διοργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία της Ελεούσας προσφέροντας κεράσματα.

Κατά την εκδήλωση τα παιδιά του σχολείου υπό την εποπτεία του διευθυντή και των δασκάλων τους χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους επισκέπτες από την Ιταλία. Εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν και τα ιστορικά αρχεία του Κράτους για να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τα κτήρια και να ενημερωθούν από τη διευθύντρια Ειρήνη Τόλιου.


Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους αναχώρησαν για την πατρίδα τους την Τετάρτη 23 του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά ήρθαν πρώτη φορά στη Ρόδο, όμως η Διμυλιά-Ελεούσα έχει σχέσεις με την περιοχή της Βαλ Ντι Φιέμμε από όπου και ήρθαν, καθώς από την ευρύτερη περιοχή του Τρέντο στην οποία ανήκει έφυγε πληθυσμός κατά την Ιταλοκρατία που μεταφέρθηκε στην Ελεούσα. Οι Ιταλοί κατοίκησαν εδώ, έχτισαν αγροτικά σπίτια στα οποία έμεναν και δημιούργησαν το διοικητικό κέντρο που βρίσκεται στην πλατεία της Ελεούσας.


Ήταν ξυλοκόποι που εκμεταλλεύονταν την ξυλεία από το δάσος του προφήτη Ηλία. Αφού έφυγαν μετά τον πόλεμο, οι συγγενείς τους κυρίως, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να έρθουν στη Ρόδο. Απευθύνθηκαν στην περιφέρειά τους, οργανώθηκε η εκδρομή για τη Ρόδο, ήρθαν στο νησί μας και απέκτησαν σχέσεις και με τη Δωδεκανησιακή Ένωση Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας, με την κοινότητα της Ελεούσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο και ακολούθησε η διδυμοποίηση.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου