Σε δίκη 37χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Σε δίκη 37χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Σε δίκη 37χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, ως υπότροπος, σε τοξικομανείς του νησιού μας θα δικαστεί τον Δεκέμβριο από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 37χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει πριν από δύο χρόνια και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και παραμένει έως σήμερα.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το φθινόπωρο του 2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και τον Ιούλιο του 2021 εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 37χρονος αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο, το οποίο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και βρίσκεται έκτοτε, ωστόσο δια του συνηγόρου του κ. Νικολάου Αλετρά άσκησε έφεση, ενώ προσέφυγε και στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος με τον οποιονδήποτε περιοριστικό όρο έως την εκδίκαση της έφεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η αίτηση εξετάστηκε την άνοιξη του 2022 και απορρίφθηκε, ωστόσο η έφεσή του προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 7 Δεκεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, όταν στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έλαβαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, κατείχε και διέθετε σε τοξικομανείς του νησιού μας, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Άμεσα οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 37χρονο και σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί, τον είδαν να βγαίνει από το σπίτι του κρατώντας ένα βάζο, το οποίο στη συνέχεια το έκρυψε εκεί κοντά.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός έφυγε και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, οπότε και επέστρεψε, οι αστυνομικοί του είχαν στήσει «καρτέρι» και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που έγινε στο σημείο όπου ο 37χρονος είχε κρύψει το βάζο, βρέθηκε μέσα σε αυτό μία πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 69,5 γραμμαρίων, ενώ σε παρακείμενο σημείο εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο ένα κουτί από παυσίπονα στο οποίο δεν υπήρχαν χάπια αλλά 5,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με άλλα 5,1 γραμμάρια της ίδιας ουσίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου Αλβανού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 17 γραμμαρίων και επίσης καθαρή ποσότητα 24 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.585 ευρώ.

Ναρκωτικές ουσίες , ζυγαριά και χρήματα κατασχέθηκαν ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος γα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου είχε βρεθεί για να απολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως εξάλλου είχε κάνει και προανακριτικά, δηλώνοντας πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών αλλά και πως ουδεμία σχέση έχει με την ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε έξω από την περιφραγμένη αυλή του σπιτιού του και σε απόσταση από την κεντρική είσοδο της αυλής.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι τη ναρκωτική ουσία της κοκαΐνης την είδε πρώτη φορά όταν του την έδειξαν οι αστυνομικοί, και είχε αποδεχτεί μόνο την κατοχή των 17 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης που βρέθηκε μέσα στο σπίτι του και την οποία όπως είπε, είχε για προσωπική του χρήση και μόνο.

Μετά την απολογία του ο 37χρονος Αλβανός κρίθηκε ομόφωνα, προσωρινά κρατούμενος, ενώ τον Ιούλιο του 2021 καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους