Τον Δεκέμβριο θα εκδικαστεί η υπόθεση 41χρονου Γεωργιανού

Τον Δεκέμβριο θα εκδικαστεί η υπόθεση 41χρονου Γεωργιανού

Τον Δεκέμβριο θα εκδικαστεί η υπόθεση 41χρονου Γεωργιανού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 229 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται απάντηση από το Χημείο του Κράτους

Αναβλήθηκε τελικά για τον επόμενο μήνα η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου του 41χρονου από τη Γεωργία που συνελήφθη καθώς κατείχε πλαστά έγγραφα και ναρκωτικά, ενώ αναζητούνταν και ως φυγόδικος σε υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών!

Ο αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 και την επόμενη ημέρα παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο για τα ναρκωτικά και τα πλαστά έγγραφα, ωστόσο ζήτησε αναβολή και η υπόθεσή του επρόκειτο να εκδικαστεί χθες τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Ωστόσο οι συνήγοροί του κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη, προέβαλαν τον αυτοτελή ισχυρισμό πως τα ναρκωτικά που κατείχε ο 41χρονος ανήκουν στις νόμιμες κατηγορίες και καθώς έχουν σταλεί για ανάλυση στο Χημείο, δόθηκε αναβολή για τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να υπάρχουν τα σχετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του Γεωργιανού έγινε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που τον εντόπισαν ζήτησαν να τους δείξει τα ταυτοποιητικά του έγγραφα και όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά, δηλαδή έφεραν στοιχεία άλλου προσώπου και όχι τα δικά του. Επίσης διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ο 41χρονος διωκόταν με ένταλμα σύλληψης για μεταφορά το 2013 από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών, που δεν είχαν το δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, ενεργώντας με πρόθεση και κερδοσκοπία.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε ο 41χρονος στο οποίο και εντοπίστηκαν 46 γραμμάρια κάνναβης. Η ναρκωτική ουσία και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Για την υπόθεση για την οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος Γεωργιανός θεωρείται φυγόδικος καθώς κατηγορείται ότι μετέφερε οχτώ παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, το 2013.

Μάλιστα σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από την ανακρίτρια Ρόδου στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, που εξακολουθούσε να βρίσκεται σε ισχύ και με αυτό συνελήφθη. Ο 41χρονος ήταν ο κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού σκάφους, χρώματος λευκού και μήκους τριών μέτρων με το όνομα “Oktapus”, με το οποίο μετέφερε στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9.15 το βράδυ, στην περιοχή Ζέφυρος στη Ρόδο, συνολικά οχτώ άτομα εκ των οποίων οι έξι από τη Γεωργία, από τα τουρκικά παράλια. Οι οχτώ αλλοδαποί δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στη χώρα μας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονταν εκτός από τον 41χρονο από τη Γεωργία, ένας συμπατριώτης του που επίσης είναι φυγόδικος, και ένας 48χρονος ομογενής από τη Γεωργία.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών