Να σταματήσουν οι παράλογες χρεώσεις στις επιχειρήσεις ζητούν οι έμποροι

Να σταματήσουν οι παράλογες χρεώσεις στις επιχειρήσεις ζητούν οι έμποροι

Να σταματήσουν οι παράλογες χρεώσεις στις επιχειρήσεις ζητούν οι έμποροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 502 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη του γ.γ. του ΕΣΡ κ. Κώστα Σπανού

Η νέα επιβάρυνση που δέχτηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την επιβολή τέλους στους λογαριασμούς όψεως τους οποίους διατηρούν στις τράπεζες, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του δ. σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου (Ε.Σ.Ρ.) που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Λόγω των έντονων διαμαρτυριών που σημειώθηκαν, ο Σύλλογος διερευνά το θέμα και θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη του. Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε, ο γενικός γραμματέας του ΕΣΡ Κώστας Σπανός δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους τα εξής:
«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση χθες βράδυ. Είχαμε μία εκτεταμένη συζήτηση για την πολύ μεγάλη επιβάρυνση την οποία δέχονται οι μικρές κυρίως επιχειρήσεις σε οικονομικό επίπεδο τον τελευταίο καιρό.


Αφορμή ήταν η επιβολή ενός τέλους στους λογαριασμούς όψεως που υποχρεωτικά τηρούν στις τράπεζες. Η τελευταία χρέωση έγινε από την Alpha bank ενώ και άλλες τράπεζες έχουν εφαρμόσει μία παρόμοια πολιτική χρεώνοντας με 5 ευρώ που σημαίνει 60 ευρώ το χρόνο.


Μπορεί να ακούγεται μικρή αλλά δεν είναι η μόνη επιβάρυνση, και αν την πολλαπλασιάσουμε με τον αριθμό των επιχειρήσεων και τους λογαριασμούς όψεως που υπάρχουν στις τράπεζες προκύπτει ένα σημαντικό ποσό που αφαιρείται από την ταμειακή διαχείριση των επιχειρήσεων.


Συζητήσαμε για τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε και θα ανακοινώσουμε κάτι περισσότερο για το θέμα τις επόμενες μέρες. Θέλουμε αρχικά να ζητήσουμε εξηγήσεις από τις τράπεζες για το λόγο που έγινε και πώς προκύπτει αυτή η επιβάρυνση, τι έξοδα καλύπτουν και γιατί ξαφνικά μπορεί κάποιος να επιβαρύνει μία επιχείρηση.


Οι επιχειρήσεις έχουν επιβαρυνθεί με πολλά έξοδα τον τελευταίο καιρό και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η επιβάρυνση της ραχοκοκαλιάς των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων»

Εορταστικό ωράριο
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το εορταστικό ωράριο που θα εφαρμοστεί από τις 11 Δεκεμβρίου και θα ισχύσει μέχρι το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Αναφορικά με το θέμα, ο κ. Σπανός ανέφερε τα ακόλουθα: «Το εορταστικό ωράριο θα ξεκινήσει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου μέρα κατά την οποία θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα όπως και στις 18 του μήνα. Στις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.


Το ωράριο λειτουργίας τις Κυριακές θα είναι από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα και τις υπόλοιπες μέρες θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Θα ισχύσει μέχρι το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, όπου θα επιστρέψουμε στο κανονικό μας ωράριο μέχρι το τέλος του μήνα και τότε θα δούμε ανάλογα με τα ενεργειακά δεδομένα που θα έχουμε, αν θα αναπροσαρμόσουμε το χειμερινό ωράριο μέχρι το τέλος Μαρτίου όπου θα ξεκινήσει το Πάσχα και η νέα τουριστική περίοδος».

Μέτριο ήταν το οικονομικό αποτέλεσμα από την Black Friday την Παρασκευή, η κίνηση ήταν καλή αλλά δεν υπήρχαν ουρές έξω από τα καταστήματα, δεν υπήρχε συνωστισμός μέσα σε αυτά. Το Σάββατο και την Κυριακή τα πράγματα ήταν μέτρια μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα, και σποραδικά υπήρχε παραπάνω κίνηση.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο