Έκλεψε 38 ευρώ από κατάστημα στη Ρόδο και συνελήφθη 8 χρόνια μετά

Έκλεψε 38 ευρώ από κατάστημα  στη Ρόδο και συνελήφθη 8 χρόνια μετά

Έκλεψε 38 ευρώ από κατάστημα στη Ρόδο και συνελήφθη 8 χρόνια μετά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1584 ΦΟΡΕΣ

Δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου

Για ληστεία ποσού 38 ευρώ σε βάρος 63χρονου καταστηματάρχη του νησιού μας, κατηγορείται 40χρονος που συνελήφθη προχθές στη Ρόδο και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, τον Οκτώβριο του 2021 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του 40χρονου η απόφαση αυτή, προχθές το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και μία 30χρονη φίλη του 40χρονου, η οποία όμως με την ίδια απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου πέρυσι τον Οκτώβριο, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία και κρίθηκε αθώα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα συνέβησαν στις 10 παρά 20 το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου 2014 στο κατάστημα 63χρονου που βρισκόταν επί της οδού Β. Ηπείρου.

Οι δύο κατηγορούμενοι πήγαν εκεί και τότε ο 40χρονος πέρασε μέσα από τον πάγκο εργασίας του καταστήματος και κατευθύνθηκε προς την ταμειακή μηχανή, η οποία ήταν ανοικτή, εκμεταλλευόμενος την απασχόληση του ιδιοκτήτη.

Έγινε όμως αντιληπτός από τον 63χρονο ο οποίος πρόλαβε να κλείσει το συρτάρι. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα ο 40χρονος να σπρώξει με δύναμη τον 63χρονο με τα χέρια του και να τον ρίξει στο πάτωμα όπου και επιχείρησε να τον χτυπήσει με μπουνιές στο πρόσωπο τις οποίες ο ιδιοκτήτης κατάφερε να αποφύγει.

Στη συνέχεια, ο 40χρονος αφαίρεσε από σημείο που βρισκόταν κοντά στην ταμειακή το ποσό των 38,40 ευρώ σε κέρματα και τράπηκαν σε φυγή μαζί με την 30χρονη. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λίγη ώρα αργότερα τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Οι δύο εμπλεκόμενοι προανακριτικά είχαν αποδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν. Ωστόσο απολογούμενο το ζευγάρι στην ανακρίτρια Ρόδου, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Μάλιστα ο 40χρονος είχε δηλώσει πως ό,τι έγινε, το είχε κάνει υπό την επήρεια ουσιών καθώς είναι χρήστης. Σε ό,τι αφορά τη φίλη του, είχε δηλώσει ότι δεν είχε την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση και πως όλα τα έκανε μόνος του, ισχυρισμό που επανέλαβε και η 30χρονη κατά την απολογία της.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Αντεισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι και μόνο στον 40χρονο είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου