Εντός των ημερών θα καταθέσει μήνυση ο Γιάννης Φλεβάρης

Εντός των ημερών θα καταθέσει μήνυση ο Γιάννης Φλεβάρης

Εντός των ημερών θα καταθέσει μήνυση ο Γιάννης Φλεβάρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Εντός των προσεχών ημερών και πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου δικηγόρος Γιάννης Φλεβάρης καταθέτοντας αναφορά για συκοφαντική δυσφήμιση τόσο εναντίον του αντιδημάρχου Γιάννη Καμπούρη όσο και εναντίον ηλεκτρονικής εφημερίδας για άρθρο της που αναφερόταν σε εκείνον.

Ο κ. Φλεβάρης θα χειριστεί την υπόθεση μαζί με άλλους συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε συνεννόηση, και όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» θα ξεκινήσει πρώτα με την αναφορά κατά της ηλεκτρονικής εφημερίδας επειδή πρόκειται κατά την κρίση του για σοβαρό αδίκημα, και θα ακολουθήσει η αναφορά κατά του αντιδημάρχου Ρόδου.

Όπως αναφέρει είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος καθώς εκτός από το ποινικό και το αστικό δικαστήριο θα ζητήσει ακόμα και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Μάλιστα αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιάννη Καμπούρη, που αποκάλεσε τους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν το δήμο Ρόδου ως «καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο» αναρωτήθηκε: «Ποιος ήταν αυτός που άνοιξε τον προεκλογικό αγώνα και είπε αν και πρόωρα ότι θα είναι υποψήφιος; Τότε ο κ. Καμπούρης γιατί δεν ενοχλήθηκε; Ή μήπως περιλαμβάνει και την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου ο οποίος ήταν, σε αυτά που λέει;»

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του για τις εκλογές, έκανε γνωστό ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Δημήτρη Κρητικό, το Βαγγέλη Μανδρακό και το Μανώλη Σαββή οι οποίοι ακούγεται ότι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν το δήμο Ρόδου, δηλώνοντας ότι δεν αποκλείεται μία σύνθεση δυνάμεων. Όσο για το ποιος θα είναι επικεφαλής, αυτό όπως είπε θα βρεθεί. Παράλληλα τόνισε ότι αναμένει και τις διαδικασίες για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία στην παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου στο δήμο Ρόδου. Πάντως, όπως κατέληξε ο ίδιος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες.

Επίσης σε δηλώσεις του χθες στον ρ/σ Sky ο κ. Φλεβάρης δήλωσε τόσο για τις αναφορές όσο και για τα πολιτικά του σχέδια μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτές οι εκφράσεις πέραν του ανάρμοστου και του αγενούς είναι παραβατικές και αντίθετες με το 367 άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί συκοφαντικής δυσφήμισης.

Έπρεπε και η παράταξή του και ο νυν δήμαρχος να τον επαναφέρουν στην τάξη και να του τονίσουν πως δεν χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις στην πολιτική. Το αναφέρω γιατί διάνθησε την ανακοίνωσή του και με άλλες εκφράσεις. Αναφέρει ο κ. Καμπούρης πως εδώ και δύο χρόνια περιφέρονται. Εγώ πρόσφατα ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου. Να ρωτήσω ποιος είναι αυτός που εδώ και δύο χρόνια δήλωσε υποψηφιότητα για να είναι υποψήφιος για το δήμο της Ρόδου; Πριν μιλήσει να σκέπτεται και να είναι πολύ προσεκτικός, γιατί με όλες αυτές τις συμπεριφορές έρχονται τα νέα ήθη στη Ρόδο . Για αυτό ανακοίνωσα πως θα προβώ σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Η πρώτη είναι η μηνυτήρια αναφορά για να αξιολογηθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Να αξιολογήσει αν συντρέχει παράβαση του κοινού ποινικού νόμου .Είναι δικαίωμά μου ως πολίτης και ως υποψήφιος για το δήμο της Ρόδου. Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν την υποψηφιότητα μου . Όποιος δεν την υποστηρίζει μπορεί να πει «δεν συμφωνώ» με απλά Ελληνικά. Συκοφαντική δυσφήμιση μπορεί να αποτελέσει κάθε συμπεριφορά που αντιτίθεται στην ηθική και στην ευπρέπεια», είπε ο κ. Φλεβάρης.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών