Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αιρετούς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αιρετούς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αιρετούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 196 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε προχθές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση των αιρετών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας στη διαχείριση κρίσεων, το οποίο υλοποιούν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών που σύναψαν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να εκπαιδεύσει στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημάρχους, αντιδημάρχους και όσους έχουν επιφορτιστεί με αρμοδιότητες σ’ αυτόν τον τομέα, για να διαχειρίζονται κρίσεις που έχουν να κάνουν με φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, σεισμοί κτλ.

Σ’ αυτό μετέχουν περί τους ογδόντα δημάρχους, αντιδημάρχους κτλ. από όλο το Νότιο Αιγαίο ενώ στην προχθεσινή, πρώτη, διαδικτυακή συνάντηση μετείχε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης. Από τον δήμο Ρόδου μετέχουν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, η γενική γραμματέας του δήμου κα Κυριακή Νικολαΐδου και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι διάρκειας δέκα ωρών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Υπεύθυνος για την υλοποίησή του είναι ο γραμματέας της ΠΕΔ κ. Γιώργος Πόκκιας. Στη λήξη του αναμένεται να γίνει και μία συνάντηση δια ζώσης στη Ρόδο ή στη Σύρο.

Όπως λέει στη «Ροδιακή» ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος και κάνει αυτά τα σεμινάρια, δίνουν έμφαση στο Νότιο Αιγαίο ενώ η εκπαίδευση που γίνεται είναι πάνω σε θέματα εφαρμόσιμα για τη διαχείριση κινδύνων που προέρχονται από φυσικές καταστροφές και κρίσεις.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων