Αντ. Καμπουράκης: Θα δοθεί έμφαση στη βελτίωση των υποδομών

Αντ. Καμπουράκης: Θα δοθεί έμφαση στη βελτίωση των υποδομών

Αντ. Καμπουράκης: Θα δοθεί έμφαση στη βελτίωση των υποδομών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 17137 ΦΟΡΕΣ

Έμφαση στη βελτίωση των υποδομών στην πόλη της Ρόδου, αναμένεται να δώσει ο δήμος της Ρόδου τη νέα χρόνια, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ, την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο απολογισμός των δράσεων του 2022 και ο προγραμματισμός εκείνων για το 2023, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση, ωστόσο ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου που έδωσε τις κατευθύνσεις για την προβολή, τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου με τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμπουράκης, κατά την τοποθέτησή του αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του τουρισμού τη χρονιά που εκπνέει, φέρεται να έκανε γνωστή την επιθυμία του, μέσα στο 2023, να ρίξουν το βάρος στην αναβάθμιση των υποδομών της πόλης, κάτι που συνδέεται με την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Μάλιστα, ο δήμαρχος, είπε χαρακτηριστικά ότι πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι ο τουρισμός είναι μονοκαλλιέργεια στο νησί αλλά εμείς εδώ κάνουμε πρωταθλητισμό και αυτό συνδέεται με το ψωμί των Ροδιτών.

Κατά τα λοιπά, στη συνεδρίαση, που κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ο απολογισμός των δράσεων του Οργανισμού για το 2022 που, μεταξύ άλλων, ήταν διαφημίσεις, καταχωρήσεις, social media κτλ. και βέβαια έγινε συζήτηση για τις προτεινόμενες δράσεις για το 2023.

Όσον αφορά στη νέα χρονιά, καταρχάς, από όλους, εκφράστηκε ο ενθουσιασμός για την έναρξη των πτήσεων στις 11 Μαρτίου από την easy jet -κάτι που είχε γίνει γνωστό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού μία ημέρα πριν.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η υποστήριξη πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σκανδιναβία κατά τους μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο της καινούργιας χρονιάς, με στόχο βέβαια την επέκταση της σεζόν.

Επίσης, λόγος έγινε για το άνοιγμα σε νέα projects. Δηλαδή εκτός από αυτά που «τρέχουν», όπως είναι η... αναβίωση του μαθητικού τουρισμού και το «5-0», να γίνουν στοχευμένες ενέργειες για το λεγόμενο city break (σ.σ. τουρισμός πόλης) και βέβαια για τον συνεδριακό τουρισμό, δράση που ονομάζεται “mice”.

Τέλος, συζητήθηκε και η προώθηση του προορισμού μέσω του κινηματογράφου με την απόφαση για δημιουργία film-office στη Ρόδο, που όπως είπε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού την προηγούμενη ημέρα, θα είναι το καλύτερο στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος