Στο τελευταίο αντίο της Ντίας Καψή ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Στο τελευταίο αντίο της Ντίας Καψή ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Στο τελευταίο αντίο της Ντίας Καψή ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 875 ΦΟΡΕΣ

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες στην κηδεία της ξενοδόχου Ντίας Καψή που έγινε στην Αθήνα και ανάμεσα σε εκείνους που τη συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία ήταν ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος εκφώνησε και επικήδειο τονίζοντας τη συμβολή της στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας και ειδικά του συνεδριακού, ενώ όπως είπε συνέβαλε οικονομικά ώστε να ανεγερθεί το κτήριο που στεγάζει σήμερα την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στην Ντία Καψή, τη γυναίκα που σε ολόκληρη τη ζωή της υπήρξε αφοσιωμένη στον Τουρισμό, στην ανάπτυξη των υποδομών φιλοξενίας, αλλά και την οραματίστρια, καθώς ήταν εκείνη που ήθελε την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή των προορισμών του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού.

Ξεχωριστά, ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω στην οικογένειά της, τα ειλικρινή συλλυπητήρια των ανθρώπων ολόκληρου του κλάδου της ξενοδοχίας του νησιού μας. Η οικογένεια Καψή συμπορεύεται με τον τουρισμό της Ρόδου από το έτος 1963. Υπηρέτησαν και στήριξαν το θεσμό της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου επί σειρά ετών. Η οικογένεια Καψή, η μητέρα της Μαρίκα αλλά και η ίδια η Ντία Καψή στήριξαν οικονομικά ώστε να ανεγερθεί το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Δεκάδες οικογένειες από τη Ρόδο βρήκαν δουλειά, έζησαν, σπούδασαν και πάντρεψαν παιδιά έχοντας ως εργοδότρια την Ντία Καψή.

Εκτός όμως από τον Τουρισμό με την Ντία Καψή, μας συνέδεε και η θέση του επίτιμου πρόξενου της Τσεχικής Δημοκρατίας καθώς ήταν η πρώτη που άνοιξε αυτό τον δρόμο μεταξύ των δύο τόπων και μετά από χρόνια τη διαδέχθηκα για συνεχίσω στη θέση αυτή ευθύνης και προσφοράς.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ιερό καθήκον να σταθούμε εδώ και να απευθύνουμε τον ειλικρινή μας χαιρετισμό για όλα όσα η Ντία Καψή προσέφερε για τον τόπο μας. Τη Ρόδο.

Καλό παράδεισο Ντία Καψή».

Η Ντία Καψή, μία από τις δύο θυγατέρες του Θάνου και της Μαρίκας Καψή, ήταν ιδιοκτήτρια του ομίλου «ΚΑΨΗΣ» που είχε στην κατοχή του τα CAPSIS AGIA PELAGIA KAI CAPSIS RODOS. Γεννήθηκε το 1950 και σπούδασε στο PIERCE COLLEGE στην Αθήνα και στο Ecole Hoteliere De Lauzanne στην Ελβετία. Ο Θάνος και η Μαρίκα Καψή, έχοντας ξεκινήσει από την Αίγυπτο στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όπου απέκτησαν και το πρώτο τους ξενοδοχείο, έκτισαν μία από τις πρώτες μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αυτοκρατορίες, τα Capsis Hotels.

Η αρχή έγινε το 1966 στο Ηράκλειο της Κρήτης με το Capsis Astoria στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησαν σταδιακά, από το 1970, το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη, που έγινε σε συνεργασία με την οικογένεια Βάρδα, και το Capsis Beach στην Αγία Πελαγία Kρήτης, όπως και τα Metropolitan Capsis Hotel & Apartments στη Ρόδο και το Esperia Capsis Hotel στην Αθήνα.

Το 1986 η Μαρίκα Καψή απεβίωσε αφήνοντας πίσω τις κόρες της, Λένα και Ντία. Η Ντία ανέλαβε τις μονάδες στην Αγία Πελαγία και στη Ρόδο και η Λένα το Capsis Astoria στο Ηράκλειο και το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία των ετών και μετά από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κρήτη και Ρόδο, άλλαξαν χέρια, με τη μονάδα της Ρόδου να περνά στον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα και τη μονάδα της Κρήτης στo fund της αμερικανικής Hines.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη