Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για την προσφορά βιβλίων επιχειρηματικότητας

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για την προσφορά βιβλίων επιχειρηματικότητας

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για την προσφορά βιβλίων επιχειρηματικότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 467 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τη δράση που υλοποίησαν στη Ρόδο η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και αφορούσε την προσφορά βιβλίων επιχειρηματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 τέτοια βιβλία που έδωσαν συμπατριώτες μας, τα περισσότερα από τα οποία διατέθηκαν σε ενδιαφερόμενους, ενώ όσα περίσσεψαν θα διατηρηθούν για λίγες μέρες ακόμα στο χώρο του Επιμελητηρίου, πριν δοθούν σε κάποιες βιβλιοθήκες όπως για παράδειγμα τη βιβλιοθήκη της ΑΣΤΕΡ.


Όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων είναι σκαναρισμένα, και μπορεί κάποιος να τα δει στο facebook όπου διατηρεί λογαριασμό η ΕΠΟΤ και όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους για να τα πάρουν.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» η κ. Άντα Καραγιάννη που μαζί με τον Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου είναι υπεύθυνοι για τη δράση αυτή, όσοι επισκέφθηκαν το χώρο του Eπιμελητηρίου και πήραν κάποιο βιβλίο ήταν πολύ στοχευμένοι και κυρίως είχαν μεταπτυχιακές εργασίες. Όπως τόνισε, αυτά τα βιβλία έχουν πολύ μεγάλη αξία, είναι πολύ καλές παραγωγές δεν προέρχονται από τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά είναι αγορές που συμπληρώνουν τη δημόσια εκπαίδευση, είναι από ειδικά βιβλιοπωλεία, στα Eλληνικά αλλά και στα Aγγλικά και κοστίζουν αρκετά.

«Τα βιβλία αυτά σε πολλούς δεν είναι πλέον χρήσιμα, γιατί να μην τα πάρει κάποιος που τα χρειάζεται που μπορεί να είναι φοιτητής και μάλιστα σε περίοδο κρίσης;. Έτσι αποκτά αξία και το βιβλίο» δήλωσε, και έκανε γνωστό ότι η δράση θα επαναληφθεί και στο μέλλον καθώς πολύς κόσμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία. Όπως είπαν, τη βρήκαν πολύ χρήσιμη, ήταν στοχευμένη, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι ώστε να φέρουν τα βιβλία τους και να υπάρχει υλικό για να δοθεί σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους.


«Όσο περισσότεροι το μαθαίνουν τόσο θα συγκεντρώνουμε περισσότερα βιβλία για να δίνουμε. Ο λόγος που το κάναμε Χριστούγεννα ήταν για να εξυπηρετήσουμε τους φοιτητές που βρίσκονται για διακοπές στη Ρόδο» είπε η κ. Καραγιάννη και τόνισε ότι στόχος της ΕΠΟΤ είναι να δημιουργήσει και μία δανειστική βιβλιοθήκη.

Σημειώνεται ότι το προσεχές διάστημα θα διοργανώσει παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες επίκαιρες για την ανάπτυξη με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας, και θα συνεχίσει τις συνεργασίες με διάφορα πανεπιστήμια σε ό,τι αφορά εργασίες φοιτητών με αντικείμενο τη Ρόδο.
Τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν ταξινομήθηκαν σε θεματικές, ενώ τα εξώφυλλα των βιβλίων συγκεντρώθηκαν σε κατάλογο που μπορούσε ο καθένας να συμβουλευθεί στη σελίδα facebook EPOT – Tourism Think Tank και στη συνέχεια να επιλέξει αυτά που τον ενδιέφεραν.


Τα βιβλία ήταν Οικονομικά, Μάνατζμεντ, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Ανάπτυξη, ESG, θέματα Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Ξενοδοχειακά, Επιχειρηματικά γενικά και ειδικά, Δημόσιες Σχέσεις, Μάρκετινγκ, Επικοινωνία, Κοινωνικά θέματα, Έρευνες κλπ
Διατέθηκαν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και μπορούσαν να τα πάρουν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, μέλη Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, σπουδαστές ΑΣΤΕΡ, ΙΕΚ, δημοσίων και ιδιωτικών σχολών όπως Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Ακμή, ΑΝΚΟ, Επαγγελματικό Λύκειο, φοιτητές Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ρόδιοι που φοιτούν εκτός νησιού, βιβλιοθήκες σε χωριά του νησιού, βιβλιοθήκες σχολείων, εργαζόμενοι στο χώρο τουρισμού και ευρύτερα, στελέχη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μέλη και φίλοι της ΕΠΟΤ, Οικονομικού και άλλων Επιμελητηρίων κλπ.


Τα εναπομείναντα βιβλία βρίσκονται ακόμα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και όσοι μπορέσουν να βρουν κάποιο που να τους ενδιαφέρει, μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου τηλ 6944545172, και την κ. Άντα Καραγιάννη 6974353017, και επίσης να παίρνουν πληροφορίες στα social media: Epot Tourism think tank, www.ebed.gr.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων