ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Ο Ελλην Ερυθρός Σταύρος θα διανείμη 1.000 δέματα εις κατοίκους της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Ο Ελλην Ερυθρός Σταύρος θα διανείμη 1.000 δέματα εις κατοίκους της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Ο Ελλην Ερυθρός Σταύρος θα διανείμη 1.000 δέματα εις κατοίκους της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 442 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3530

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ
ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΥΧΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ

ΑΘΗΝΑΙ 9. Προ ημερών εγένετο εις Αθήνας - εις το Πολιτικόν Γραφείον - η κοπή της Βασιλόπιττας του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσία του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλή και των Υπουργών.
Το νόμισμα της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας ευρέθη εις το τεμάχιον του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη άπαντες δέ οι παριστάμενοι τον συνεχάρησαν.

Ο ΕΛΛΗΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΗ 1.000 ΔΕΜΑΤΑ ΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ο Ε.Ε.Σ. απέστειλεν εισ το ενταύθα Τμήμα του 45 κιβώτια ιματισμόν, ο οποίος κατ’ αυτάς συσκευάζεται κατά τας οδηγίας του εις 1.000 δέματα υπό Κυριών του Δ.Σ. του Τμήματος και υπό εθελοντίδων αδελφών. Ταύτα θα διανεμηθώσιν εις τους Εθελοντάς Αιμοδότας, τους πλημμυροπαθείς Χάλκης, τους τροφίμους του Σανατορίου, το βρεφοκομείον και τα υπόλοιπα εις απόρους.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ο τελευταίος μήνας του 1962 έδωσε πρόσφορο έδαφος στις Ομάδες των οδηγών και στα Σμήνη για να προβούν και φέτος στην καλή πράξιν.

Ιδιαιτέρως πρέπει να τονισθή η σημασία των προσπαθειών των Μεγ. Οδηγών της πόλεως, οι οποίες υπό την αρχηγίαν της δεσποινίδος Ε. Οικονομίδου βαδίζουν με τόση πίστη στο σκοπό και στα ιδανικά του Οδηγισμού.
Την 16ην-12 Κυριακήν 6 παιδιά της Β’ Ομάδος έδωσαν υπόσχεσιν παρουσία και της Αρχηγού Εφορίας κ. Μανιά.
Το Α’ Σμήνος Πουλιών στις 22-12-1962 προσέφερε γλυκά και εψυχαγώγησε τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων της πόλεώς μας.

Την 23-12 οι Οδηγοί της Β’ ομάδος ανέλαβαν να διακοσμήσουν την τραπεζαρία καθώς και διαδρόμους του Ορφανοτροφείου Αρρένων, (ενώ τα Πουλιά του Β’ Σμήνους προσέφεραν γλυκά και φρούτα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Κατά την ίδιαν ημέραν παρουσία του τοπικού Συμβουλίου και των γονέων των παιδιών έγινε η εκλογή της καλλιτέρας γωνιάς της Α’ ομάδος.

Την επομένην 24-12 η Α’ Ομάς διεκόσμησε την αίθουσα φαγητού του Γηροκομείου και εχάρισε εκτός από γλυκά και λίγη ώρα ψυχαγωγίας. Η ίδια ομάς την Πέμπτην 27-12 προσέφερε βοηθήματα σε μερικές πτωχές οικογένειες.

Παρά τας δυσκολίας, όπου αντιμετωπίζουν οι Οδηγοί Κοσκινού παρουσίασαν αρκετήν κίνησιν. Επεσκέφθησαν τας φυλακάς του χωρίου των και εμοίρασαν γλυκά και φρούτα κατά την 30-12. Την ίδια ημέρα η ομάς Μεγ. Οδηγών επεσκέφθη μίαν πτωχήν οικογένειαν του χωρίου Κρητικά και έδωσε γλυκά και παιχνίδια τα οποία έφτιαξαν οι ίδιες οι Μ. Οδηγοί.

Την όλην κίνησιν επεσφράγισε μιά ωραία εορτήν στις αρχές του 1963 (7-1-1963) η οποία περιελάμβανε κόψιμο πίττας, Χριστουγεννιάτικη παντομίμα, πρωτοχρονιάτικο σκέτς, ποιήματα και τραγούδια διάφορα. Ωργανώθη υπό την εποπτέιαν και φροντίδα της Αρχηγού της Β’ ομάδος Μ. Ντιμπιάζιο, του Σοφού Πουλιού Β’ Σμήνους Φ. Νουαράκη καθώς και της Υπ/γού Β’ ομάδος Ε. Χατζηνικήτα.

Προήχθη εις τμηματάρχην
Διά Βασ. Διατάγματος δημοσιευθέντος εις την εφημερίδα της Κυβερνήσεως προήχθη κατ’ εκλογή εις Τμηματάρχην ο Προϊστάμενος του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Λουκάς Βελιδάκης.

ΔΙΩΡΙΣΘΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ
Διά αποφάσεως του Νομάρχου κ. Ανδρ. Ιωάννου διορίσθη ως προσωρινός διδάσκαλος εις το Δημοτικόν Σχολείον Αρκιών της εκπαιδευτικής περιφερείας Καλύμνου ο κ. Πέτρος Χατζηπέτρου εις αναπλήρωσιν του δημοδιδασκάλου αυτού σχολείου Μιχ. Χιώτη υπηρετούντος άνευ αποδοχών εις Σχολείον Ελληνικής Κοινότητος των ΗΠΑ και μέχρι της επιστροφής του αναπληρουμένου.

 

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...