Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις, υποτονική όμως η κίνηση

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις,  υποτονική όμως η κίνηση

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις, υποτονική όμως η κίνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 993 ΦΟΡΕΣ

...Ήσυχα κύλησε η πρώτη μέρα των χειμερινών εκπτώσεων χθες Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στη Ρόδο, καθώς η κίνηση στα περισσότερα καταστήματα ήταν υποτονική, κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο για τους εμπόρους.

Από το πρωί της χθεσινής ημέρας, που ουσιαστικά ξεκινούσε η πρώτη εβδομάδα χωρίς αργία μετά την περίοδο των εορτών, κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος στο κέντρο της πόλης και γενικά στην αγορά της, δίχως αυτό να σημαίνει, όμως, ότι ψώνισε.

Αυτό, πάντως, δεν αιφνιδίασε τους εμπόρους αφού συνήθως δεν είναι ανεβασμένη η κίνηση τις πρώτες ημέρες της εκπτωτικής περιόδου η οποία είναι και η μεγαλύτερη του χρόνου μιας και, ως γνωστόν, θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή σαράντα επτά ημέρες!
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Κώστα Σπανό, από την εμπειρία τους οι χειμερινές εκπτώσεις δεν ξεκινούν… δυνατά και η αύξηση της κίνησης στα καταστήματα παρατηρείται προς τα τέλη του Ιανουαρίου.

Αυτό έχει και μία λογική, με την έννοια ότι μόλις τελείωσε η εορταστική περίοδος και οι καταναλωτές ήδη έχουν δαπανήσει χρήματα αν όχι για προσωπικές αγορές (σ.σ. ενόψει των εκπτώσεων), τουλάχιστον για τα δώρα των Χριστουγέννων.
Επίσης, αυτές τις ημέρες... έκαναν ποδαρικό και οι πρώτοι λογαριασμοί για τη νέα χρονιά.
Έτσι, προς τα τέλη του μηνός με αρχές του άλλου, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί αρκετά στα καταστήματα.

Πάντως, κάποιοι προσέτρεξαν από την πρώτη ημέρα υπό το φόβο… να εξαφανιστούν τα είδη που επιθυμούν να αγοράσουν. Σημειώνεται ότι οι εκπτώσεις είναι γενναίες στα καταστήματα της Ρόδου: ξεκινούν από 40% και φθάνουν μέχρι και το 60% και σε κάποιες περιπτώσεις και παραπάνω!
Επίσης, καθώς προχωρά η εκπτωτική περίοδος, οι έμποροι αναμένεται να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους, τόσο στην έκπτωση που κάνουν στα διάφορα είδη όσο και αν θα βγάλουν ανοιξιάτικα κτλ., δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος. Σημειώνεται ότι, την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά, εφόσον το επιθυμούν.

Ο κ. Σπανός, καλεί τους καταναλωτές της Ρόδου να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, να βλέπουν τις τιμές και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνουν τα καταστήματα και, βέβαια, να στηρίζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ντόπιοι.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μεγάλες αλυσίδες έχουν δική τους στρατηγική για το πως λειτουργούν και τα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

 

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος