ΡΟΔΙΑΚΑ: Με ρυθμούς... αραμπά η δικαιοσύνη στη Ρόδο. Γιατί άραγε;

ΡΟΔΙΑΚΑ: Με ρυθμούς... αραμπά η δικαιοσύνη στη Ρόδο.  Γιατί άραγε;

ΡΟΔΙΑΚΑ: Με ρυθμούς... αραμπά η δικαιοσύνη στη Ρόδο. Γιατί άραγε;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1469 ΦΟΡΕΣ

Δυόμισι χρόνια μέχρι να φθάσει στο ακροατήριο, για να εκδικαστεί, (αν εκδικαστεί τελικά) χρειάστηκε η υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του γυναικολόγου της Ρόδου, από 21 συνολικά γυναίκες, που υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο!

Τριάντα ολόκληρους μήνες ή 900 ολόκληρες ημέρες, να περνούν βασανιστικά για όλους και όλες όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Μια υπόθεση με συγκλονιστικά και ανατριχιαστικά στοιχεία να περιλαμβάνονται στις καταθέσεις των 21 γυναικών.

Που σημαίνει δηλαδή πιο απλά, ή ότι ένας αθώος γιατρός διασύρεται επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια, ή ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ελεύθερος και 21 γυναίκες που κατέθεσαν αυτές τις καταγγελίες, περιμένουν εναγωνίως δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αυτή, που έχει συγκλονίσει όχι μονάχα την τοπική μας κοινωνία αλλά και ολόκληρη τη χώρα, έπρεπε (το έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά) να τεθεί σε κατάσταση υψίστης προτεραιότητας από τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς καθώς επίσης και από εκείνους που είχαν αναλάβει λόγο επιθεωρητή στα δικαστήρια της Ρόδου και πηγαινοέρχονται συμπληρώνοντας αναφορές στο υπουργείο Δικαιοσύνης, περί της... εύρυθμης λειτουργίας των δικαστηρίων μας. Αντιθέτως, η βραδύτητα με την οποία εξελίχθηκε η υπόθεση, φανερώνει για μια ακόμα φορά την παθογένεια ενός συστήματος απονομής δικαιοσύνης, για το οποίο άπαντες, (πολίτες, διάδικοι, νομικοί,δικαστές και εισαγγελείς) έχουν βιώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια κι έχουν αγανακτήσει. Με ποιο κουράγιο και ποιά δύναμη θα μπορέσει ξανά η οποιαδήποτε γυναίκα

εδώ στον τόπο μας, να καταγγείλει παρόμοιες περιπτώσεις, βλέποντας την εξέλιξη της συγκεκριμένης; Από όποια πλευρά και να το εξετάσει κανείς το ζήτημα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι ένα και μοναδικό: Θα μπορέσουμε κάποτε σε αυτή τη χώρα να εμπιστευτούμε απόλυτα το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, στην πράξη; Γιατί η απόσταση από τα... λόγια και τις θεωρίες μέχρι την πραγματικότητα, δυστυχώς, δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες