Αθώος κρίθηκε Αλβανός για υπόθεση εμπορίου ναρκωτικών

Αθώος κρίθηκε Αλβανός για υπόθεση  εμπορίου ναρκωτικών

Αθώος κρίθηκε Αλβανός για υπόθεση εμπορίου ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 892 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου χθες, 30χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα, Κω και Κάλυμνο.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από έξι χρόνια και στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν 18 άτομα, αρκετά εκ των οποίων είχαν αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, ενώ από αυτούς που καταδικάστηκαν, οι επτά που έχουν ασκήσει εφέσεις, έχουν προσδιοριστεί να εξεταστούν σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο Αλβανό, θεωρούνταν φυγόδικος και συνελήφθη πριν από πέντε μήνες, οπότε και ήρθε στη χώρα μας.

Έκτοτε ο 30χρονος βρισκόταν στη φυλακή, ενώ χθες κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης διακίνησης (παραλαβή, κατοχή, πώληση, παράδοση, αγορά μεταφορά, αποθήκευση) κατ’ εξακολούθηση ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, που τον βάραιναν.

Μεταξύ των ισχυρισμών που προβλήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου για τον 30χρονο είναι ότι γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζούσε όλα του τα χρόνια μαζί με τους γονείς του στην Αλβανία και μόνο τον Απρίλιο του 2016 αποφάσισαν μαζί με τους γονείς του να δουλέψει για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε κάποιο νησί της Ελλάδας, ώστε να αποκομίσει ένα καλύτερο εισόδημα για να βοηθήσει την οικονομική τους κατάσταση.

Έτσι, καθώς η ξαδέλφη του, μία 38χρονη Αλβανίδα διέμενε στην Κάλυμνο και μίσθωνε σπίτι στο νησί, ο 30χρονος πήγε εκεί αλλά καθώς δεν κατάφερε να κάνει κάτι επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διέμεινε στην Κάλυμνο μόνο δύο εβδομάδες και όταν πλέον επέστρεψε στην πατρίδα του πληροφορήθηκε ότι είχαν συλλάβει την 38χρονη ξαδέλφη του ως εμπλεκόμενη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Σε ό,τι αφορά δε τον 30χρονο, έμαθε ότι κατηγορούνταν όταν συνελήφθη ερχόμενος στη χώρα μας πριν από πέντε μήνες.

Ο αλλοδαπός τονίζει επίσης στους ισχυρισμούς του ότι κανένα στοιχείο που περιέχεται στη δικογραφία δεν τον εμπλέκει, αλλά ούτε και κάποια κατάθεση. Έτσι το δικαστήριο απάλλαξε τον 30χρονο κρίνοντάς τον αθώο.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017, μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών και Επιχειρήσεις όπου στήθηκαν σε Αθήνα και Δωδεκάνησα, καταφέρνοντας έτσι να ολοκληρωθεί το «παζλ» το οποίο περιλαμβάνει τόσο ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όσο και άτομα -έγκλειστους στις φυλακές για άλλες υποθέσεις.

Αρχικά στην υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται περισσότερα από 20 άτομα, αλλά τελικά σε δίκη παραπέμφθηκαν 18, τα οποία κατηγορούνταν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κ.α.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν τόσο από τις διωκτικές αρχές της Κω όσο και από την αστυνομία στην Αθήνα (Αχαρνών), η οργάνωση αποτελούνταν από δύο ομάδες, τα μέλη των οποίων είχαν διακριτούς ρόλους.

Οι εμπλεκόμενοι ήταν Έλληνες και αλλοδαποί, κάτοικοι Καλύμνου, Κω και Αθήνας, ενώ μερικοί εξ αυτών ήταν έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω