Ετοιμάζεται η εισήγηση για τις αντικειμενικές αξίες

Ετοιμάζεται η εισήγηση για τις αντικειμενικές αξίες

Ετοιμάζεται η εισήγηση για τις αντικειμενικές αξίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 849 ΦΟΡΕΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα φέρει η Δημοτική Αρχή την πρόταση που θα καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η εισήγηση θα έρθει αρχικά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και ακολούθως στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο πιθανόν να πραγματοποιηθεί δια περιφοράς.

Υπενθυμίζεται, πως το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται πρόταση που θα καταθέσει υπουργείο, είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, από τον αντιδήμαρχο Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Κώστα Ταρασλιά, ο οποίος, απαντώντας στο μέλος της μείζονος μειοψηφίας και τέως Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου-ο οποίος με άρθρο του έθεσε τέτοιο θέμα-ανέφερε ότι είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη με νομικούς για το θέμα αυτό, ότι η Δημοτική Αρχή, με εντολή το δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, επεξεργάζεται πρόταση η οποία θα έρθει στο δ.σ. για έγκριση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο υπουργείο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ, δεκάδες είναι οι δήμοι ανά τη χώρα που έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία να καταθέσουν τις γνωμοδοτήσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τον επανακαθορισμό των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτές που ίσχυαν το 2022-από τη στιγμή που τους δίνει αυτό το δικαίωμα νόμος του 2022.

Σημειώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής γνωμοδοτήσεων από τους δήμους, λήγει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, όμως, λόγω του πλήθους των γνωμοδοτήσεων που αναμένεται να υποβληθούν, το υπουργείο ενδέχεται να δώσει παράταση.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη