Σάββας Διακοσταματίου: Στόχος, να μετατρέψουμε ολόκληρο το νησί σε έναν σύγχρονο δήμο

Σάββας Διακοσταματίου: Στόχος, να μετατρέψουμε ολόκληρο το νησί σε έναν σύγχρονο δήμο

Σάββας Διακοσταματίου: Στόχος, να μετατρέψουμε ολόκληρο το νησί σε έναν σύγχρονο δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3629 ΦΟΡΕΣ

Πανέτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη του αναθέσει ο ροδιακός λαός αλλά και οι συνεργάτες του, που επί σειρά ετών πορεύτηκε μαζί τους υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ο πρώην δήμαρχος Αφάντου κος Σάββας Διακοσταματίου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στη «Ροδιακή» απαντά σε όλα τα ερωτήματα που έχουν σχέση με το τι θα πράξει ενόψει των εκλογών και της συγκρότησης συνδυασμού μετά τις διεργασίες στις παρατάξεις Κουσουρνά – Χατζηδιάκου, ενώ σημειώνει ότι η όποια παράταξη θα προκύψει, πρέπει να έχει καθαρές θέσεις και απόψεις ώστε να αποτελέσει ισχυρό πόλο αναμέτρησης που θα μπορεί να οδηγήσει σε επίσης καθαρή νίκη.

Επισήμανε συγκεκριμένα ο κος Διακοσταματίου:

Σε 8 περίπου μήνες, οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες, θα κληθούν ενώπιον της κάλπης για να αναδείξουν το νέο τους δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή. Θα είναι τελικά ο Σάββας Διακοσταματίου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, για υποψήφιος δήμαρχος;


Πιστεύω ότι οι εκλέκτορες στις ενδοπαραταξιακές εκλογές θα με εκλέξουν επικεφαλής, μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία για τα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα στη Ρόδο μας, ώστε όλοι μαζί, και με βάση τις δύο μεγάλες αυτές παρατάξεις, να δημιουργήσουμε μια νέα παράταξη, να απευθυνθούμε συνεργατικά, με καθαρές θέσεις και προτάσεις στο ροδιακό λαό, να διεκδικήσουμε, και τελικά να νικήσουμε στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023.

Τι θα αλλάζατε σήμερα αν σας δινόταν η δυνατότητα σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής;


Η τωρινή δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες για ενεργό συμμετοχή και δεν κατάφερε να συνεργαστεί με όλους τους φορείς του νησιού μας, για να δρομολογήσει και να επιλύσει τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου μας.

Η αποκέντρωση, ο προγραμματισμός, η ιεράρχηση των θεμάτων καθώς και η διαρκής συνεργασία και επαφή της δημοτικής αρχής με τους φορείς και τους δημότες είναι οι βασικές μου επιλογές για τη διοίκηση του δήμου.

Τα πολιτικά κόμματα; Θα έχουν κυρίαρχο ρόλο και στις δημοτικές εκλογές; Ποιά είναι η εκτίμησή σας;


Τα πολιτικά κόμματα αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας στη χώρα μας, όμως οι τοπικές κοινωνίες όσον αφορά τις τοπικές υποθέσεις, δηλαδή τις υποθέσεις της πόλης, έχουν απεγκλωβιστεί σε μεγάλο βαθμό από την επιρροή τους, όταν πρόκειται να αποφασίσουν για το μέλλον της.

Άλλωστε, εμείς θα συγκροτήσουμε μια νέα παράταξη ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική, με πολίτες προερχόμενους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, βλέποντας την ανάπτυξη και πρόοδο της Ρόδου μας, μέσα από την ίδια οπτική, αυτή της αποκέντρωσης, της διαβούλευσης, της συμμετοχής και της συνεργασίας με όλους τους φορείς του τόπου, αλλά και όλους τους πολίτες, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς.

Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά αποστρέφονται της πολιτικής και της ανάληψης θέσεων που έχουν σχέση με συλλογικά όργανα, αποτελεί κατά την άποψή σας ένα σημαντικό πρόβλημα; Και τι θα πρέπει να γίνει με αυτό;

Οι νέοι άνθρωποι, έχουν αγάπη, γνώσεις, δύναμη, φρεσκάδα, όραμα και ιδέες που θα μπορούσαν να δώσουν μια νέα ώθηση στη Ρόδο μας, αρκεί κάποιος να τους ακούσει πραγματικά και αληθινά, να πιστέψει σ΄ αυτούς, να τους κάνει συμμέτοχους, να νιώσουν ότι η συμμετοχή τους έχει νόημα, ουσία και αποτέλεσμα.

Εμείς πιστεύουμε στους νέους και θα επιδιώξουμε να έχουμε όσο δυνατόν περισσότερους συνοδοιπόρους στη νέα παράταξή μας, ώστε μαζί με τη δική μας εμπειρία, ενωμένοι, να δημιουργήσουμε για το νησί μας.

Κατά τη διάρκεια δε, της θητείας μας και από την επομένη των εκλογών, θα επενδύσουμε και θα δώσουμε ρόλους στους νέους του τόπου μας, τους οποίους και θα εμπιστευθούμε.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας εφόσον εκλεχθείτε δήμαρχος στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023;


Στόχος ένας δήμος ανοιχτός για όλους. Στόχος ένας δήμος που θα δώσει αξία και ρόλο σε όλους τους δημότες και με ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. Ένας δήμος με αποκεντρωμένες δομές, που θα αντιμετωπίσει ισότιμα το δημότη όλων των δημοτικών κοινοτήτων.

Ένας δήμος ισόρροπης και αειφόρου ανάπτυξης, που θα απλωθεί σε όλο το νησί. Ένας δήμος εξωστρεφής και καινοτόμος. Να τολμήσουμε ένα ποιοτικό άλμα. Να εξελίξουμε τον τόπο μας σε ένα μέρος φιλικό προς τον άνθρωπο, ένα μέρος για να «ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ». Να μετατρέψουμε όλο το νησί της Ρόδου σε ένα σύγχρονο δήμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής