Παραδοσιακά παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας

Παραδοσιακά παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας

Παραδοσιακά παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2660 ΦΟΡΕΣ

Το 2ο Πειραματικό Ρόδου ως Αειφόρο Σχολείο είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του e-Twinning και να συμμετέχει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και βιωματική δράση με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α2, Γ1, Γ2, Δ και Ε1 τάξεις του.

Μέσω του προγράμματος “Traditional Toys and Games of my Region” “ρίχνει μια γέφυρα” προς την Ευρώπη σε συνεργασία με μαθητές/τριες διαφορετικών κρατών που στοχεύουν να αναδείξουν τις ομοιότητες και διαφορές από μια σειρά με παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας τους, με βάση την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας, καθώς και τη σχολική-εκπαιδευτική τους διαφοροποίηση, ενώ παράλληλα εξασκούν τις ικανότητες τους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Η δράση πραγματοποιείται μεταξύ 8 Ευρωπαϊκών χωρών, αυτές της Ελλάδας, Κροατίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Ιταλίας.

Οι μαθητές /τριες μας με μια σειρά παράλληλων δράσεων θα έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία αφενός να καλλεργήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες, και αφετέρου θα αναδείξουν τρόπους συνεργασίας σε ένα εικονικό & διαδραστικό περιβάλλον με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Διαβάστε ακόμη

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Πώς επηρεάζουν την όραση τα αντιβιοτικά

Πώς τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζουν τον εγκέφαλο-Οι «παγίδες» του τζόγου στην υγεία

Θυμώνετε συχνά; «Καραδοκεί» το εγκεφαλικό

Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία

Σχετίζεται η μοναξιά με την ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη

Φυτικά υποκατάστατα: Πώς να τα επιλέξεις

Γιατί κάνουμε κακές πράξεις