Ροδιακά: Συνεχίζουμε να κλείνουμε τα μάτια στη «μεγάλη εικόνα»

Ροδιακά: Συνεχίζουμε να κλείνουμε τα μάτια στη «μεγάλη εικόνα»

Ροδιακά: Συνεχίζουμε να κλείνουμε τα μάτια στη «μεγάλη εικόνα»

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 617 ΦΟΡΕΣ

Την ώρα που με εμφυλιοπολεμικές ιαχές το διαδίκτυο πήρε «φωτιά» το τελευταίο τριήμερο για τον τέως βασιλέα και το πώς έπρεπε να γίνει η κηδεία του, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδινε το «πράσινο φως» για την παράδοση των F -16 στην Τουρκία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, τα χειροκροτήματα και τις δεσμευτικές δηλώσεις που ακούσαμε από γερουσιαστές και κορυφαίους κυβερνητικούς των ΗΠΑ, το μεγάλο τουρκοπάζαρο του Ερντογάν και ο ξεκάθαρος εκβιασμός του για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, φαίνεται ότι έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο.

Την ίδια ώρα, μας «χρυσώνουν το χάπι» για μεταγενέστερες συμφωνίες, αφήνοντος τον Ταγίπ να συνεχίζει την προκλητική τακτική των απειλών κατά της κυριαρχίας της χώρας μας.

Για μια ακόμα φορά, 100-τόσα χρόνια μετά ο Κώστας Βάρναλης αποδεικνύεται απόλυτα εύστοχος. «Να σκοτώνονται οι λαοί/ για τ’ αφέντη το φαΐ» έγραψε τότε σε εκείνη την μπαλάντα για τον κυρ Μέντιο.

Κι ο αφέντης ή οι αφεντάδες σε αυτό τον κόσμο, (για να είμαστε δίκαιοι) που κυριαρχούν με τη δύναμη των όπλων, δεν θα χορτάσουν ποτέ ως φαίνεται. Υγ.

Επέλεξα ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, συνειδητά να μην αναφέρω ούτε μια λέξη, για τον τέως και τους γαλαζοαίματους, που ήρθαν και μονοπώλησαν (δυστυχώς) τα δελτία «ενημέρωσης» παραγκωνίζοντας ξανά και ξανά, τα πραγματικά και σοβαρά θέματα της χώρας μας.

Όχι γιατί δεν ήθελα να πάρω θέση. Η πορεία του καθενός καθορίζει και τη θέση του. Για να μη ρίξω νερό στον επικίνδυνο μύλο της διχόνοιας το έπραξα. Το δάσος οφείλουμε να κοιτάμε όλοι, μα δεν το κάνουμε.

Επιμένουμε να βλέπουμε τις μικρές εικόνες και να χάνουμε τις μεγάλες και το δάσος μαζί. Ακόμα κι αν το μεγάλο μας «δάσος» απειλείται να πάρει για τα καλά φωτιά..!

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες