Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. σήμερα για τις αντικειμενικές αξίες

Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. σήμερα για τις αντικειμενικές αξίες

Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. σήμερα για τις αντικειμενικές αξίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 583 ΦΟΡΕΣ

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρόδου για το θέμα των αντικειμενικών αξιών.

Υπενθυμίζεται, πως το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται πρόταση που θα καταθέσει υπουργείο, είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, από τον αντιδήμαρχο Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Κώστα Ταρασλιά, ο οποίος, απαντώντας στο μέλος της μείζονος μειοψηφίας και τέως Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Διακοσταματίου-ο οποίος με άρθρο του έθεσε τέτοιο θέμα-ανέφερε ότι είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη με νομικούς για το θέμα αυτό, ότι η Δημοτική Αρχή, με εντολή το δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, επεξεργάζεται πρόταση η οποία θα έρθει στο δ.σ. για έγκριση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στο υπουργείο.

Η σχετική ανακοινωση του γραφείου τύπου του δήμου Ρόδου, αναφέρει:

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ, δεκάδες είναι οι δήμοι ανά τη χώρα που έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία να καταθέσουν τις γνωμοδοτήσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τον επανακαθορισμό των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτές που ίσχυαν το 2022-από τη στιγμή που τους δίνει αυτό το δικαίωμα νόμος του 2022.

Σημειώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής γνωμοδοτήσεων από τους δήμους, λήγει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, όμως, λόγω του πλήθους των γνωμοδοτήσεων που αναμένεται να υποβληθούν, το υπουργείο ενδέχεται να δώσει παράταση.

Την 18η Ιανουαρίου 2023, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 18.00 καλείστε να συμμετέχετε στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, σύμφωνα με τις διατάξεις των Άρθρων 65 & 67 όπως αντικαταστάθηκε με το Άρθρο 74 του Ν.4555/2018, των Άρθρων 95 και 96 του Ν.3463/2006 και της εγκύκλιου του ΥΠ.ΕΣ. 375/39167/02-06-2022 περί λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με Τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 (ΦΕΚ 136/09.07.2022 τεύχος Α΄), για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, λόγω ασθενείας μελών του Σώματος και ως ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος λόγω χρόνου,
για συζήτηση και λήψη απόφασης, για τα παρακάτω κατεπείγοντα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:


0 Έκφραση γνώμης για διαμόρφωση αντικειμενικών αξιών στη περιφέρεια Δήμου Ρόδου. (Εισηγητής: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Παπαοϊκονόμου).

0 Ορισμός αντιπροσώπου Δήμου Ρόδου στις Συνελεύσεις των Μετόχων της Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΕΔΙΑ 2.0 Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΟΙΚΗΣΗΣ».

(Τα θέματα θεωρούνται κατεπείγοντα λόγω προθεσμιών).

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί