Δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι, λόγω καιρού το κρουαζιερόπλοιο “Bolette”

Δεν κατάφερε να δέσει  στο λιμάνι,  λόγω καιρού  το κρουαζιερόπλοιο “Bolette”

Δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι, λόγω καιρού το κρουαζιερόπλοιο “Bolette”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 978 ΦΟΡΕΣ

Δεν κατάφερε να δέσει τελικά χθες στο λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο “Bolette”, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή το εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο, χωρίς να καταπλεύσει στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» το κρουαζιερόπλοιο με σημαία από Μπαχάμες ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας με 888 Άγγλους τουρίστες για μία δεκαπενθήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

Ο πρώτος προορισμός του ήταν το λιμάνι της Καρταγένα στην Ισπανία, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα λιμάνια στο Κατάκολο της Ολυμπίας και στη Λεμεσό της Κύπρου.

Ο επόμενος προορισμός του ήταν το λιμάνι της Ρόδου όπου, όμως, χθες έπνεαν ισχυροί νοτιάδες λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε.

Ο πλοίαρχος, έχοντας ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες στο νησί μας έπλεε με μικρή ταχύτητα προς τη Ρόδο ακολουθώντας την πορεία από τα ανατολικά, προκειμένου να κερδίσει χρόνο ευελπιστώντας ότι οι άνεμοι θα επέτρεπαν τον κατάπλου.

Και ενώ έπρεπε να δέσει στις 9 το πρωί αυτό ήταν αδύνατο να γίνει καθώς υπήρξαν και άλλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του, με αποτέλεσμα ο πλοίαρχος να αποφασίσει να μην επιχειρήσει να μπει στο λιμάνι μας, αλλά να περιμένει στα ανοιχτά.

Επειδή όμως η κατάσταση δεν είχε βελτιωθεί όλο το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο με μήκος 238 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα συνέχισε το ταξίδι του για τον επόμενο προορισμό του το λιμάνι της Βαλέτα στη Μάλτα.

Η κρουαζιέρα των Άγγλων τουριστών θα ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου, όταν το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει και πάλι στο Σαουθάμπτον, έχοντας προηγουμένως επισκεφτεί και τα λιμάνια της Μαγιόρκα και της Λισαβόνας.

Το κρουαζιερόπλοιο “Bolette” θα ήταν το τελευταίο που θα κατέπλεε στη Ρόδο για τον μήνα Ιανουάριο, αλλά δυστυχώς οι κακές καιρικές συνθήκες άλλαξαν το πρόγραμμά του.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου