Συνεχίζονται οι καταλήψεις των θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι καταλήψεις  των θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι καταλήψεις των θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 757 ΦΟΡΕΣ

Την αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑμεΑ Επαρχίας Ρόδου, με τους Φωνιαδάκη Παναγιώτη πρόεδρο και Γερόλυμο Φώτη ταμία, είχε ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου ύστερα από αίτημα του Συλλόγου, με τον αστυνομικό διευθυντή Δωδ/σου κύριο Καζαμία Εμμανουήλ και τον υποδιοικητή του τμήματος Τροχαίας κύριο Δοξάκη Βασίλειο.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης των συμπολιτών μας σε θέσεις και ράμπες ΑμεΑ. Το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης έχει πάρει δυστυχώς ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα η έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων να γίνεται ακόμα δυσκολότερη εξαιτίας της αδιαφορίας και της έλλειψης σεβασμού από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Επισημάνθηκε από τη πλευρά μας η αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων από τη πλευρά της Αστυνομίας, και της πλήρους εφαρμογής του κ.ο.κ. σε ό,τι αφορά τα προβλεπόμενα πρόστιμα και τις συνέπειες για τον κάθε επίδοξο και ασυνείδητο παραβάτη.

Επιβεβαιώσαμε την ήδη άψογη συνεργασία μας, και είμαστε σε θέση να επισημάνουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι καμία παραβίαση δεν θα περνάει απαρατήρητη και σε αυτό θα είναι σύμμαχος μας και η ελληνική Αστυνομία, που ούτως ή άλλως ήδη το πράττει.

Υπενθυμίζουμε για να γίνει κατανοητό για όσους δεν γνωρίζουν αλλά και σε αυτούς που γνωρίζουν αλλά ρισκάρουν όταν κάνουν την ηθελημένη παράβαση ότι, ο κ.ο.κ. που είναι σε ισχύ προβλέπει:

Για παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή θέση στάθμευσης και σε ράμπα ΑμεΑ περιλαμβάνει αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδεια οδήγησης για δύο μήνες, οι οδηγοί των οχημάτων δέχονται ποινή 9 πόντων στο Point system στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών. Επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Επιζητούμε την προσοχή όλων.

Επιτέλους δώστε τέλος σε αυτό το νοσηρό φαινόμενο! Σεβαστείτε τον συνάνθρωπό σας και τα δικαιώματά του!

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου