Εκπαιδευτική δράση για την αντιρρύπανση στους Λειψούς

Εκπαιδευτική δράση για την αντιρρύπανση στους Λειψούς

Εκπαιδευτική δράση για την αντιρρύπανση στους Λειψούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 641 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση του Δημάρχου Λειψών, Φώτη Μάγγου, αναφέρονται τα εξής:

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς εκπαίδευση στην Αντιρρύπανση στους Λειψούς χθες 1 Φεβρουαρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε για 1η φορά με συμμετοχή άνω των 50 ατόμων αψηφώντας το κρύο, από το Δήμο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, το Λιμενικό Σταθμό Λειψών, αλλά και με τη συμμετοχή των εθελοντών της Νήσου που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες εθελοντικά τα τελευταία 16 χρόνια.

Από 08:30 έως 10:30 χωρίς διάλειμμα, πραγματοποιήθηκε η θεωρητική εκπαίδευση σε κατάλληλη αίθουσα του Γυμνασίου και Λυκείου Λειψών με την συμμετοχή του συνόλου των Καθηγητών, του συνόλου των μαθητών, στελεχών του Τοπικού Λιμεναρχείου, του Αντιδημάρχου Λειψών Κου Πατέλη, του υπαλλήλου του ΔΗΛΙΤΑΠ στους Λειψούς, αλλά και των εθελοντών του Νησιού.

Από τις 11:00 έως τις 13:00 πραγματοποιήθηκε η Πρακτική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε επίδειξη συναρμολόγησης του νέου πλωτού φράγματος SCORPION 920 , το οποίο έχει πλέον συνολικό μήκος 120 μέτρα με ταχυσυνδέσμους στα 2 άκρα του αλλά και τρίγωνα έλξεως, ενώ στο κύριο μέρος της εν λόγω εκπαίδευσης οργανώθηκε και εκτελέστηκε Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας ρύπανσης με σενάριο διαρροή Πετρελαιοειδών αποβλήτων από Αλιευτικό σκάφος.

Για την αντιμετώπισή του χρησιμοποιήθηκαν 120 μέτρα πλωτών φραγμάτων τα οποία τοποθετήθηκαν πέριξ της υποτιθέμενης ρύπανσης με τη βοήθεια αλιευτικού σκάφους του εθελοντή επαγγελματία Αλιέα Βασίλη Σκλαβούνου, ο οποίος διαθέτει πάντα το σκάφος του και στις εκπαιδεύσεις, αλλά και σε όλα τα πραγματικά συμβάντα που έχουν καταγραφεί στο Νησί των Λειψών την τελευταία 15ετία.

Εν συνεχεία το πλωτό φράγμα αγκυροβολήθηκε με τη χρήση ενός (1) σετ αγκυροβολίου και έτσι ολοκληρώθηκε η βέλτιστη επιχειρησιακή θέση του ως προς τον υποτιθέμενο ρυπαντή.

Τέλος αφού ανελκύστηκε το αγκυροβόλιο, το φράγμα ρυμουλκήθηκε με την βοήθεια της προαναφερθείσας λέμβου και αφού ξεπλύθηκε με γλυκό νερό με τη βοήθεια του Πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου, επανατοποθετήθηκε στο Container, όπου και βρίσκεται όλος ο υπόλοιπος Αντιρρυπαντικός εξοπλισμός του ΔΗΛΙΤΑΠ στους Λειψούς.

Διαβάστε ακόμη

ΚΚΕ: Να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο των Λειψών από 6θέσιο σε 3θέσιο

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος στον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη συνάντησή τους

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το έργο της συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων Οδικού Δικτύου Δήμου Λειψών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οι Λειψοί ραπάρουν και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024