Για φιάσκο της ανώνυμης εταιρείας κατηγορεί τον δήμαρχο Χάλκης ο Μιχάλης Σταματιάδης

Για φιάσκο της ανώνυμης εταιρείας κατηγορεί τον δήμαρχο Χάλκης  ο Μιχάλης Σταματιάδης

Για φιάσκο της ανώνυμης εταιρείας κατηγορεί τον δήμαρχο Χάλκης ο Μιχάλης Σταματιάδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 608 ΦΟΡΕΣ

Πυκνώνει τις επικρίσεις του σε βάρος του δημάρχου της Χάλκης κου Άγγελου Φραγκάκη, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κος Μιχάλης Σταματιάδης.

Στη νέα καταγγελία του σε βάρος της δημοτικής αρχής ο κος Σταματιάδης αναφέρει:

«Θυμόμαστε όλοι, πόσο μας είχε απασχολήσει η δημοτική ανώνυμη εταιρεία, που είχε ιδρύσει ο δήμαρχος Χάλκης (με τις ψήφους της παράταξης του), στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές:

1– Ενέκρινε μία τεχνικοοικονομική μελέτη, την οποία είχε αναθέσει με απευθείας δική του ανάθεση σε λογιστή, καθώς και ένα καταστατικό του οποίου την σύνταξη είχε αναθέσει επίσης με απευθείας ανάθεση, σε δικηγόρο.

2– Σύμφωνα με την απαράδεκτη τεχνικοοικονομική μελέτη, θα μεταφέρονταν όλα τα ενοίκια που εισέπραττε ο δήμος, ήτοι 64.167,00 € ετησίως, στην εν λόγω ανώνυμη εταιρεία, προκειμένου να χρηματοδοτεί τα στελέχη και τις δραστηριότητές της, επιπλέον του αρχικού κεφαλαίου το οποίο προεβλέπετο να καταβάλει ο δήμος.

3– Προβλεπόντουσαν από την απαράδεκτη μελέτη και την απόφαση του Δ.Σ., υψηλές ετήσιες αμοιβές για τα στελέχη που θα διορίζονταν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς και άλλους υπαλλήλους (πρόεδρο, αντιπρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο, μηχανικό, λογιστή κλπ.), ύψους 84.300,00€ ετησίως.

4– Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (με τις ψήφους της παράταξης του), ο δήμαρχος διόρισε και τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβούλιου με ανθρώπους της επιλογής του, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Η αντιπολίτευση, όπως θα θυμούνται όλοι, ήταν κάθετα αντίθετη με τον τρόπο συγκρότησης της εν λόγω δημοτικής εταιρείας, δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί ούτε με την μεταφορά των ενοικίων του δήμου στην ανώνυμη εταιρεία, ούτε με το έμμισθο διοικητικό συμβούλιο, ούτε με τον διορισμό των πέντε μελών του αποκλειστικά από τον δήμαρχο, χωρίς τη συμμετοχή μελών της αντιπολίτευσης (φυσικά άμισθων), για τον προβλεπόμενο από το νόμο δημοκρατικό έλεγχο.

Τελικά η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου, στην οποία απεστάλησαν οι αποφάσεις προς έγκριση, δεν έδωσε την έγκρισή της για την ίδρυση της εταιρείας.

Κατ´ αυτό τον τρόπο κατέληξε άλλο ένα φιάσκο του δημάρχου Χάλκης, ο οποίος σπατάλησε αρκετές χιλιάδες ευρώ για την σύνταξη της τεχνικοοικονομικής μελέτης και του καταστατικού, και οδήγησε, λόγω ανικανότητας και άγνοιας, το όλο εγχείρημα σε ένα πρωτοφανές φιάσκο, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο δήμαρχος Χάλκης και η δημοτική του αρχή, δεν έχουν την ικανότητα και τις γνώσεις, να ιδρύσουν σωστά, δημοκρατικά και νομότυπα, ούτε καν μία αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης