Αθωώθηκε αστυνομικός που εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Αθωώθηκε αστυνομικός που εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Αθωώθηκε αστυνομικός που εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4075 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ο αστυνομικός που μαζί με τους γονείς της πρώην φίλης του, κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στις αρχές του Αυγούστου 2019.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος αστυνομικός, ο 53χρονος πατέρας της πρώην φίλης του και η 45χρονη μητέρα της κατηγορούνταν για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Χθες το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή, Ιωάννη Κοκκινογένη και Μιχάλη Κουντούρη, έκρινε αθώο τον 32χρονο αστυνομικό απαλλάσσοντάς τον από κάθε κατηγορία, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία για το ζευγάρι σε κατοχή και καλλιέργεια προς ιδίαν χρήση και έπαυσε την ποινική δίωξη (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν. 4689/2020).

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονταν και ειδικά ο αστυνομικός επισήμανε στο δικαστήριο (όπως και προανακριτικά αλλά και στην ανάκριση) πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, ενώ ο 53χρονος και η 45χρονη εξήγησαν πως είναι χρόνιοι χρήστες ναρκωτικών, ότι το καλλιεργούσε ο 53χρονος αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και η κόρη του ζευγαριού και πρώην φίλη του αστυνομικού, καθώς όμως ήταν ανήλικη κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης, παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων τον Ιανουάριο του 2022 οπότε και κρίθηκε αθώα.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης της νεαρής κοπέλας κ. Ιωάννης Κοκκινογένης είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι όλες οι ναρκωτικές ουσίες που είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς, είχαν βρεθεί στο σπίτι των γονιών της όπου ο πατέρας της ήταν εξαρτημένος χρήστης, και όχι στον επάνω όροφο όπου η 19χρονη διέμενε όπως και ο πρώην φίλος της, όποτε την επισκεπτόταν.

Επίσης είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανένα δωμάτιο του σπιτιού της χρήματα, κινητά τηλέφωνα, σημειώσεις ή οτιδήποτε άλλο που να παραπέμπει σε διακίνηση ή κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο δικηγόρος κ. Κοκκινογένης είχε επισημάνει εξάλλου στο δικαστήριο ότι η νεαρή κοπέλα εξαιτίας της υπόθεσης αυτής αναγκάστηκε να αλλάξει όχι μόνο σχολείο αλλά και τόπο διαμονής καθώς δέχτηκε εκφοβισμό και σχόλια.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς αυτούς, έκρινε αθώα την 19χρονη.

Οι συλλήψεις και η παραπομπή στη δικαιοσύνη
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου 2019 όταν ενημερώθηκε η αστυνομία, ότι στο σπίτι σε χωριό της Νότιας Ρόδου όπου διέμενε ο 32χρονος αστυνομικός μαζί με 29χρονο ομογενή, είχε γίνει απόπειρα κλοπής και είχε εντοπιστεί μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι η ποσότητα αυτή ανήκε στον 32χρονο αστυνομικό – σύμφωνα και με την κατάθεση που έδωσε ο ομογενής συγκάτοικός του.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος διέμενε το τελευταίο διάστημα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, μαζί με την ανήλικη σύντροφο του και τους γονείς της σε άλλο χωριό της Ρόδου. Πράγματι σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντόπισαν τον 32χρονο στο σπίτι της κοπέλας του, στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου.

Εκεί παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 9 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,2 μέτρα φυτεμένα σε πλαστικές συσκευασίες και σε αύλιο-υπαίθριο χώρο
- ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,7 γραμμάρια
- φυτικά αποσπάσματα από αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης βάρους 320 γραμμάρια
- 2 ναρκωτικά δισκία
- 12 Σπόροι κάνναβης
- σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών
- 2 φυσίγγια και κάλυκας φυσιγγίου πυροβόλου όπλου

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της καλλιέργειας και κατοχής ουσιών καθώς και για οπλοκατοχή.
Τόσο ο 53χρονος όσο και η 45χρονη σύζυγός του, μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο 32χρονος αστυνομικός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο στις 22 Αυγούστου 2019, δια των συνηγόρων του κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Ιωάννη Κοκκινογένη, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που έχει εκδοθεί σε βάρος του, «με οποιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνει το Συμβούλιο και δη και αυτόν του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση για τον οποίο και συναινεί» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αίτησή του.

Το δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε και έκανε δεκτή στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 την αίτηση του 32χρονου με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή, ο 32χρονος αστυνομικός δήλωνε αθώος και αρνούνταν τα όσα του καταλογίζονταν, κάτι που επεσήμανε τόσο κατά την απολογία του (προανακριτικά και κατά την κύρια ανάκριση) όσο και στην προσφυγή που είχε καταθέσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ποσότητα κάτω του ενός γραμμαρίου που είχε εντοπιστεί στο σπίτι που διέμενε στη Νότια Ρόδο, ο 32χρονος είχε ισχυριστεί ότι πιθανότατα να την είχε φέρει κάποιο από τα άτομα που επισκέπτονταν τον συγκάτοικο του.

Για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σπίτι του 53χρονου είχε αναφέρει ότι βρέθηκαν σε άλλο χώρο από αυτόν που φιλοξενούνταν ο 32χρονος με τη φίλη του τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι αδύνατο να είχε προλάβει να καλλιεργήσει δενδρύλλια κάνναβης και να είχαν αναπτυχθεί τόσο πολύ.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί επίσης στις διακρίσεις που έχει λάβει από τις διάφορες θέσεις στις νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που έχει υπηρετήσει.

Σε ό,τι αφορά τη 45χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενη είχε δηλώσει ότι είναι πρώην χρήστρια ναρκωτικών και πως τα δύο χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή της είναι ηρεμιστικά τα οποία είχε προμηθευτεί νόμιμα με συνταγή γιατρού.

Σε ό,τι αφορά τον 53χρονο, και εκείνος φέρεται να είχε δηλώσει ότι είναι εξαρτημένος χρήστης τα τελευταία τριάντα χρόνια και πως τα δενδρύλλια που είχε στην κατοχή του τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες