20.650 τσάρτερ θα προσγειωθούν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο στη Ρόδο

20.650 τσάρτερ θα προσγειωθούν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο στη Ρόδο

20.650 τσάρτερ θα προσγειωθούν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2001 ΦΟΡΕΣ

Ρεπορτάζ:
Νατάσα Παμπρή
στο Realvoice 99.5

Με τους καλύτερους οιωνούς προδιαγράφεται η φετινή τουριστική σεζόν για τη Ρόδο, αφού με βάση τις έως τώρα κρατήσεις των tour operators και των αεροπορικών εταιριών για τις προγραμματισμένες διεθνείς πτήσεις (slots) από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας», ο αριθμός είναι εντυπωσιακός για όλους τους μήνες, με κορύφωση, όπως κάθε χρόνο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με σημαντική εισροή επιβατών.

Οι ενδείξεις για όλους τους μήνες από τον Απρίλιο ως και τον Οκτώβριο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες και μετά την τουριστική χρονιά-ρεκόρ του 2022 για το Νότιο Αιγαίο, τη Δωδεκάνησο και εν προκειμένω τη Ρόδο, το ίδιο αναμένεται και φέτος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και τα ενθαρρυντικά μηνύματα των τουριστικών παραγόντων και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τον προγραμματισμό, τις στοχευμένες δράσεις, τις συνεργασίες και τις συνάψεις συμφωνιών με εταιρείες κολοσσούς του Τουρισμού όπως η TUI, ώστε η Ρόδος να βρίσκεται και φέτος στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη.

Η νέα τουριστική περίοδος ξεκινάει για τη Ρόδο με τα πρώτα τσάρτερ την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη κλείσει το πτητικό τους πρόγραμμα για τις αφίξεις των αεροσκαφών στο νησί και με βάση τα slots, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής προς τις διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, με βάση το ρεπορτάζ του Real Voice 99.5:

Απρίλιος 1.100
Μάιος 2.300
Ιούνιος 3.400
Ιούλιος 4.050
Αύγουστος 4.000
Σεπτέμβριος 3.600
Οκτώβριος 2.200

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, 20.650 τσάρτερ -χωρίς να υπολογίζεται ο Μάρτιος που θα ξεκινήσει η νέα σεζόν, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στις 14/3 και ο μήνας Νοέμβριος- έχουν προγραμματίσει στο πτητικό τους πρόγραμμα οι Τ.Ο. για Ρόδο. Τελική εικόνα θα υπάρχει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται βέβαια, ότι οι προκρατήσεις του Απριλίου, του Μαΐου και λιγότερο του Ιουνίου όπως κάθε χρόνο αναμένεται να έχουν μικρές αυξομειώσεις της τάξεως του 5-10%, κυρίως από τη σκανδιναβική αγορά.

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας που δίνει ώθηση στην οικονομία και στην περαιτέρω ανάπτυξη και η αφετηρία της φετινής σεζόν για την πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων στη Ρόδο να αναμένεται από τις 10 Μαρτίου, κάποια ξενοδοχεία θα επανεκκινήσουν από τις 14/3 για την φιλοξενία των πρώτων επισκεπτών και τα περισσότερα θα λειτουργήσουν από τον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου