Μιχάλης Σταματιάδης: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»

Μιχάλης Σταματιάδης: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»

Μιχάλης Σταματιάδης: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Χαρακτηρίζει «ωραία κοιμωμένη» τη δημοτική αρχή του κ. Ευ. Φραγκάκη

Την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής Καμείρου Σκάλας – Χάλκης η οποία συνεχίζεται επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση-επιστολή που εξέδωσε, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Χάλκης κος Μιχάλης Σταματιάδης.

Στην επιστολή επισημαίνεται συγκεκριμένα: «Ήδη ζήσαμε τον θλιβερό και απρόσμενο χαμό του αγαπημένου μας συμπατριώτη, που έχασε τη ζωή του μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, περιμένοντας επί ώρες στη Χάλκη, λόγω της αυθαίρετης διακοπής της ακτοπλοϊκής γραμμής Καμείρου Σκάλας-Χάλκης και όλοι πλέον ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί σε συμπατριώτη μας, άλλη παρόμοια ανάγκη γρήγορης μετακίνησης, για να μη θρηνήσουμε κι άλλο παρόμοιο γεγονός.

Σήμερα το απομονωμένο από την Κάμειρο νησί μας, βιώνει και τα οικονομικά αποτελέσματα της αδικαιολόγητης και απαράδεκτης διακοπής της προαναφερόμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, καθότι η Χάλκη δυστυχώς παρά το μεγάλο ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών να έρθουν για δύο ή τρεις ημέρες κατά το επερχόμενο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, λόγω της έλλειψης συγκοινωνιακού μέσου από την Κάμειρο, είναι αδύνατον να επισκεφτούν το νησί μας, δημιουργώντας σημαντική ζημιά προς τους επαγγελματίες κάθε τομέα της Χάλκης, οι οποίοι είχαν εντάξει στον προϋπολογισμό τους και τα έσοδα από ένα τόσο σημαντικό εορταστικό τριήμερο.

Φυσικά, παραμένουμε τελείως απογοητευμένοι από την «ωραία κξοιμωμένη» δημοτική αρχή του κυρίου Ευ. Φραγκάκη, η οποία όπως συνηθίζει, δεν έκανε και πάλι τίποτε για να διορθώσει την κατάσταση, σε αντίθεση με άλλα νησιά, που οι δημοτικές τους αρχές σε ανάλογο πρόβλημα θα είχαν επαναστατήσει.

Όμως, μας κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στον οποίο στείλαμε οι δημοτικοί σύμβουλοι πριν από ημέρες επιστολή, διαμαρτυρόμενοι για το αχαρακτήριστο αυτό γεγονός της διακοπής της ακτοπλοϊκής γραμμής Καμείρου Σκάλας-Χάλκης, μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει το παραμικρό για να διορθώσει την τραγική αυτή κατάσταση, αλλά ούτε και μας απηύθυνε μία απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει.

Κύριε υπουργέ λυπούμεθα πολύ, διότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά δημοσίων λειτουργών απέναντι στους δημότες της Χάλκης, που αυτή την περίοδο λόγω της αδικαιολόγητης, αυθαίρετης και απαράδεκτης διακοπής της ακτοπλοϊκής γραμμής Καμείρου Σκάλας – Χάλκης, ταλαιπωρούνται αφάνταστα αβοήθητοι από την πολιτεία, μέχρι σημείου τραγικών αποτελεσμάτων».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης