Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1161 ΦΟΡΕΣ

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στον Δήμο Ρόδου και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους38 νεκρούς. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Τι σηματοδοτεί το εθνικό πένθος και πότε κηρύσσεται

Το Εθνικό πένθοςείναι όρος που περιγράφει την ένδειξη πένθους που προέρχεται από την θλίψη και λύπη για κάποιο δυστυχές γεγονός και κηρύσσεται επισήμως από τις κυβερνήσεις κρατών.

Μπορεί να προέλθει από τον θάνατο πολλών ανθρώπων έπειτα από μια φυσική καταστροφή, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως επίσης και από το γεγονός θανάτου ενός ιδιαίτερα σημαντικού ανθρώπου για ένα έθνος ή λαό.

Χαρακτηρίζεται από πένθος που επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας.

Τι ισχύει

Κατά την διάρκεια του σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις.

Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.

Ανακοίνωση της υποψήφιας βουλευτή Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία, Ε. Φτακλάκη 

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ελευθερία Φτακλάκη σε συλλυπητήριο μήνυμά της για την εθνική τραγωδία από τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που συγκλονίζει τη χώρα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, αναφέρει:

Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για την ανείπωτη τραγωδία που συγκλονίζει τη χώρα μας. Οι σκέψεις όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες που νοσηλεύονται και τους αγνοούμενους που αναζητούνται μέσα στα συντρίμμια, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Ανακοίνωση Φώτη Χατζηδιάκου

Η ανείπωτη και ασύλληπτη τραγωδία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Με βαθιά θλίψη και αγωνία παρακολουθούμε τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και του ιατρικού προσωπικού για την περίθαλψη των τραυματιών.

Εκφράζουμε την οδύνη μας για την άδικη και αδόκητη απώλεια των 38 συνανθρώπων μας και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους τους.

Ελάχιστη απόδοση σεβασμού μας επιβάλλει την αναστολή κάθε πολιτικής και προεκλογικής μας δραστηριότητας επί 3ημέρο.

Ωστόσο άμεσα, θα πρέπει να ερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για το πολύνεκρο αυτό δυστύχημα. Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις, δυστυχώς, όχι μόνο η οδική ασφάλεια, αλλά και οι σύγχρονες και ασφαλείς σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές, στη χώρα μας παραμένουν ακόμη ζητούμενο.

Φώτης Χατζηδιάκος

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

τ. Δήμαρχος Ρόδου

Συλλυπητήριο ψήφισμα Εργατικού Κέντρου Ρόδου 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων στην τραγωδία των Τεμπών. Η σκέψη όλων είναι μαζί τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν. Καλό παράδεισο στις αδικοχαμένες ψυχές των παιδιών και όλων όσων έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά