ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Με εξαιρετικήν λαμπρότητα εορτάζεται εις Δωδεκάνησος η 15η επέτειος Ενώσεως

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963-Με εξαιρετικήν λαμπρότητα εορτάζεται εις Δωδεκάνησος η 15η επέτειος Ενώσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963-Με εξαιρετικήν λαμπρότητα εορτάζεται εις Δωδεκάνησος η 15η επέτειος Ενώσεως

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 7 Μαρτίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3575

 

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΝ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Η 15Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΙ ΕΙΣ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
Με εξαιρετικήν λαμπρότητα εορτάζεται εις ολόκληρον την Δωδεκάνησον σήμερον η 15η Επέτειος της Ενσωματώσεως. Από της πρωίας όλα τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά καταστήματα θα είναι σημαιοστολισμένα, εις τον επίσημον δε εορτασμόν εν Ρόδω θα εκπροσωπήση την Κυβέρνησιν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΙ
Σήμερον την πρωίαν θα τελεσθή Δοξολογία εις την Ρόδον, παρουσία των επισήμων και του λαού. Δοξολογίαι θα τελεσθούν επίσης εις όλους τους δήμους και τας κοινότητας της Δωδεκανήσου.
Εις την Ρόδον, εκτός του Υπουργού θα παραστούν εις την Δοξολογίαν ο Νομάρχης, αι πολιτικαί, δικαστικαί και στρατιωτικαί αρχαί, αντιπροσωπείαι Συλλόγων, Ενώσεων, σωματείων και άλλοι πολίται. Κατά την διάρκειαν της Δοξολογίας θα αποδώσουν τιμάς η Φιλαρμονική του Δήμου, καθώς και ένοπλα τμήματα Χωροφυλακής, Λιμενικών και του Αεροπορικού αποσπάσματος.
Εν συνεχεία θα γίνουν συγκεντρώσεις εις τα σχολεία, όπου διάφοροι ομιληταί θα υπογραμμίσουν την σημασίαν του γεγονότος.
Εξ άλλου εις Αθήνας η ένωσις Δωδεκανησίων Σπουδαστών θα πραγματοποιήση κατάθεσιν στεφάνου εις το Μνημείον του Αγνώστου και εν συνεχεία κατά την διάρκειαν της εορτής θα γίνη σχετική ομιλία παρουσία δωδεκανησιακών προσωπικοτήτων και άλλων επισήμων.

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΝ
ΓΕΩΤΡΗΣΙΣ ΔΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη η Γαλλική Εταιρεία ΣΑΦΟΡ ανήγγειλεν ότι θα διενεργήση γεώτρησιν διά πετρέλαια εις Ρόδον εντός της Ανοίξεως.

ΕΥΝΟΪΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΙΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών χθες την πρωίαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης συνοδευόμενος υπό του Προέδρου του ΕΚΔ κ. Λαμπριανού μετέβη εις το Υπουργείον Εργασίας όπου εξητάσθησαν από κοινού μετά του Υπουργού Εργασίας κ. Χρυσανθοπούλου τα θέματα στεγάσεως του ΕΚΔ και του υποκαταστήματος του ΙΚΑ διανομής των 50 εργατικών κατοικιών και ρυθμίσεως των αιτημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Ο κ. Υπουργός Εργασίας εδήλωσεν ότι όταν αποπερατωθούν αι κατοικίαι -εντός διμήνου το πολύ- θα έλθη εις Ρόδον διά να παρακολουθήση την διανομήν.
Επίσης εδόθη εντολή διά την προώθησιν του θέματος χαρακτηρισμού της Ρόδου ως τόπου θερινής διαμονής όπερ θα έχη ευνοϊκόν αντίκτυπον επί της οικονομικής καταστάσεως των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΠΡΟΕΒΛΗΘΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΡΟΔΟΣ
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης θα επανέλθη εκ Γαλλίας εις Αθήνας, εντός των πρώτων ημερών της προσεχούς εβδομάδος και θα παραμείνη εις την πρωτεύουσαν διά την ρύθμισιν ζητημάτων του Δήμου Ρόδου. Κατά σχετικάς πληροφορίας ο κ. Δήμαρχος είχεν εις Παρισίους επαφάς με κεφαλαιούχους και με ανθρώπους των γραμμάτων γενικώς δε το ταξείδιον του απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα από πλευράς προβολής της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...