Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Φωτάρας

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Φωτάρας

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Φωτάρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4988 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης 

Εφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 77 χρόνων, ο Αντώνης Φωτάρας ,περισσότερο γνωστός ως Αντώνωφ.

Ο μεταστάς- από τα μεγάλα και γνωστά σόγια της Σύμης- ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συμιακού Θεάτρου και πρωταγωνίστησε σε πολλά έργα υποδυόμενος με μοναδικό τρόπο γραφικούς τύπους του νησιού. Χιουμορίστας , πράος, καλομίλητος, πρόσφερε πάντοτε άφθονο γέλιο σε κάθε παράσταση των θεατρικών έργων του Μανώλη Αντώνογλου και μάλιστα «ιστορική» θα μείνει η εμφάνισή του στις «Εκκλησιάζουσες», όταν ανέβηκε στη σκηνή σέρνοντας μια κατσίκα !..

Εργάστηκε στον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Ρόδου και ήταν πρωτοπόρος στους αγώνες του ΚΚΕ. Άλλωστε για την κομμουνιστική του δραστηριότητα πήρε και το όνομα Αντώνωφ και το σπίτι του κοσμούσε η φωτογραφία του Μαρξ !.. Τα τελευταία χρόνια διέμενε στη Σύμη , όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

Συλλυπητήριο μήνυμα ΚΚΕ Νότιας Δωδεκανήσου 

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Αντώνης Φωτάρας από τη Σύμη, γεμίζοντας θλίψη τους συντρόφους του, πολλούς γνωστούς και φίλους.

Γνωστός για τα ιδανικά του, με τη σημαία του ΚΚΕ ήταν πάντα παρών στους λαϊκούς αγώνες από τα φοιτητικά του χρόνια, μέχρι που τον καθήλωσε η αρρώστια του στο κρεβάτι. Δεν έχασε όμως ποτέ το χαμόγελο, την αισιοδοξία και τη δύναμη που πήγαζε μέσα από την πίστη του για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους ανθώπους.

Δούλεψε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Ρόδου, εκφράζοντας και μέσα από τη δουλειά του την τεράστια αγάπη του στο Θέατρο. Μια αγάπη που τον οδήγησε να γίνει ένας από τους πρωτεργάτες του Συμιακού Θεάτρου και να ενσαρκώσει με μεγάλη επιτυχία ρόλους μέσα από τις μοναδικές κωμικές παραστάσεις του θέατρου του Συμιακού Συλλόγου «ΓΛΑΥΚΟΣ».

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον σύντροφο Αντώνωφ σήμερα, αλλά θα ζει πάντα στη μνήμη μας και πλάι μας στους αγώνες για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο